SANATATE SI FRUMUSETE
VANDA IONITOIU
|
Stiati ca senzatiile lasate de mestecarea unui aliment nu sunt altceva decat puteri elementare canalizate spre relaxarea unui singur organ? Intr-un cuvant, alchimie! De aceea, gusturile sunt "programate" sa multumeasca in mare parte cerintele corpului. Cand exista totusi un dezechilibru la nivel intern, organismul incearca sa-l elimine prin aparitia poftei. Asa ca nu mai dati navala in cofetarie ori de cate ori simtiti nevoie de ceva dulce, dar consultati un medic: splina dumneavoastra va da semnale de alarma!
GUSTUL ACRU. Gandul la muraturi nu va da deloc pace!? Este un semn pe care vi-l da organismul. Inseamna ca aveti nevoie de o dieta care sa suplineasca pierderile de lichide si sa stimuleze absorbtia.
Citește pe Antena3.ro
GUSTUL SARAT. Este poate cel mai sensibil si mai des intalnit dintre gusturi. Actioneaza ca un intaritor asupra rinichiului si este combatantul excelent al amarului in lupta pentru marirea puterii de concentrare.
Ceea ce este sanatos pentru un organism poate fi daunator pentru un altul. Natura a anticipat insa dilemele noastre si ne furnizeaza semnale importante prin intermediul propriului corp. Fiti receptivi dar prudenti la toate indiciile. S-ar putea sa nu mai existe un al doilea semnal!
|
Alimente racoroase
Orezul, carnea de iepure, salata, varza, fructele, iaurtul, dovleceii, smantana, branza, castravetii.
Alimente fierbinti Carnea de miel, supele de radacinoase, ghimbirul, cartofii, carnea de vanat, pestele. |