x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Amici de sezon

Amici de sezon

de Veronica Guzun    |    20 Iul 2005   •   00:00
Amici de sezon
BARUL CASEI
Caldura mare. Si daca nu ne omoara soarele, atunci ne ineaca ploaia. Avem nevoie de energie sa luptam cu tot ce ne trimite soarta. Soarele ne lasa fara vlaga, ploaia ne intristeaza.
De la o vreme, "pofta de viata" este o expresie pe care o auzim numai in reclame sau o citim in carti. Exista oare vreo solutie sa indreptam situatia? Da! Un suc de legume este cel mai bun prieten. Un set de vitamine in pahar. Ea ofera celor storsi de puteri un nou val de vitalitate.

Mai nou, exista tot felul de bauturi energizante care promit marea cu sarea, adica o "reinviere" miraculoasa. E adevarat ori ba, nu se stie, la fel cum nu se stie ce contin aceste licori mult clamate. Si atunci, de ce sa bem ceva strain noua, cand ne stau la indemana atatea fructe si atatea legume, din care putem prepara sucuri revitalizante?
Sa luam ca exemplu rosiile - proaspete, rumene si… romanesti. Sucul lor, amestecat cu un pahar de iaurt si servit rece, este cel mai potrivit cocteil de vara. Este nutritiv si racoritor in acelasi timp. O minune! Sa nu uitam nici de sucul de morcovi, un alt ingredient important in cocteilurile de vara. Trei pahare cu suc de morcovi, amestecat cu 100 de grame de inghetata de fructe si cu o jumatate de pahar cu cubulete de pere, compun impreuna o bautura plina de vitamine, care va fi pe placul celor mici, un public atat de pretentios atunci cand vine vorba despre o alimentatie sanatoasa.

BAUTURA DIN MORCOVI, GREPFRUT SI CATINA


  • Ingrediente: doua pahare cu suc de morcovi, un pahar cu suc de grepfrut, jumatate de pahar suc de catina, zahar dupa gust, felii de grepfrut.
  • Preparare: Intr-o sticla se introduc sucurile si zaharul. Sticla se astupa si se agita bine, apoi se pune la frigider. Bautura, usor racita, se repartizeaza in pahare ornate cu felii de grepfrut.

    BAUTURA VITAMINIZANTA DIN ROSII


  • Ingrediente: doua pahare cu suc proaspat de rosii, doua pahare cu iaurt, doua lingurite patrunjel verde tocat marunt, doua lingurite marar tocat marunt, doua lingurite cu zeama de lamaie, sare si zahar.
  • Preparare: Intr-un castron se pun iaurtul, patrunjelul si mararul, batandu-se energic cu telul. Se adauga treptat sucul de tomate si zeama de lamaie, continuand baterea. Se sareaza si se indulceste dupa gust, cu sare fina si zahar pudra.

    BAUTURA DIN MORCOVI CU LAMAIE


  • Ingrediente: 300 g morcovi rasi fin, 8 felii de lamaie, doua linguri cu zahar tos, doua pahare cu apa, patru spirale din coaja de lamaie.
  • Preparare: Se fierbe apa. Se stoarce zeama din feliile de lamaie si se pune deoparte. Feliile de lamaie din care s-a stors zeama, impreuna cu zaharul, se pun in vasul cu apa clocotita. Se amesteca pana se topeste zaharul, apoi vasul se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga morcovii rasi si zeama de lamaie. Se amesteca, se strecoara si se serveste repartizata in pahare ornate cu spirale din coaja de lamaie.
  • ×
    Subiecte în articol: lămăie pahare