Anasonul era atat de apreciat in Evul Mediu, incat conducatorii vremii s-au gandit ca poate fi folosit pentru a-i taxa pe cei care vor sa treaca vama.
Anasonul este un condiment foarte dulce, de origine din vestul Asiei. Chiar si astazi Turcia a ramas cel mai mare producator, insa anasonul venit din Spania este superior calitativ celorlalte. Primii care s-au bucurat de aroma anasonului au fost grecii, egiptenii si romanii inca din Antichitate. Cei din urma il foloseau pentru a aroma painea, pe care o consumau dupa mesele fastuoase pentru a preveni indigestia. Mai tarziu, in Evul Mediu, anasonul era atat de apreciat de englezi, incat importul era taxat. In anul 1305, toate sumele adunate din importul de anason au fost folosite pentru a repara London Bridge.
MEDICINAL
|
Din semintele de anason
se poate extrage ulei, care este de cele mai multe ori folosit
in scopuri medicinale. Cel mai des este utilizat in stomatologie, dar este folosit si pentru a masca gustul amar al medicamentelor folosite ca remediu
in diferite afectiuni. Din semintele de anason se prepara si ceaiuri care
au proprietati stomahice, carminative eupeptice,
antispastice. Substantele active din anason stimuleaza secretiile glandelor salivare, gastrice si intestinale, biliare si mamare. Actiunea asupra cailor respiratorii se concretizeaza in efectul
expectorant, de calmare
a tusei.
|