De la o vreme, in anumite localuri, pana e gata comanda, chelnerul iti ofera o atentie "din partea casei". Poate fi o felie de paine cu unt ori cu usturoi, niste cascaval cu piper, la scobitoare, masline, o tuica sau⦠orice altceva, nu scump si deloc satios - ca sa poata merge, dupa, mancarea si bautura comandate.
BOGDAN ULMU
Am fost contactat in jurul Craciunului de un patron si intrebat ce as propune, am ales ceva simplu, pentru iarna: paine prajita frecata cu untura si sare grunjoasa. Eventual, boia. Dupa cateva luni, reintalnindu-ma cu respectivul patron, m-am interesat cum a mers antreul din partea casei. "O vreme a functionat, dar, dupa cateva saptamani, consumatorii au inceput sa-ntrebe de ce nu ofer mai bine ceva de baut?!"
Calul de dar nu se cauta la dinti, deci in astfel de ocazii, poti refuza politicos, nicidecum sa pretinzi altceva!
Gustarea, cat o masa satioasa
Un lucru interesant s-a petrecut intr-un local din capitala Banatului: auzind ca acolo se servesc platouri gigantice de mancare, m-am dus (insotit!) sa vad despre ce e vorba. Intr-adevar, restaurantul avea in meniu, printre multe altele, doua platouri: de patru si de sase persoane. Primul costa 1.850.000 lei, celalalt cam cu un milion mai mult. Ni s-a aratat fotografia lor: erau inhibante prin opulenta. Am cerut platoul de doar patru persoane. Carnurile acelea aburinde din fotografie pareau satioase la maximum.
Citește pe Antena3.ro