x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar "Aproape" vegetariană

"Aproape" vegetariană

16 Mai 2007   •   00:00

Deborah Jane Kerr-Trimer, cunoscută in cinematografia mondială sub numele de Deborah Kerr, a fost in anii ’50 una dintre vedetele celebre ale Hollywood-ului. Cariera sa de actriţă a fost influenţată de părinţii săi, care au fost actori de teatru. Prima apariţie cinematografică s-a produs in anul 1941, in filmul "Major Barbara".

Deborah Jane Kerr-Trimer, cunoscută in cinematografia mondială sub numele de Deborah Kerr, a fost in anii ’50 una dintre vedetele celebre ale Hollywood-ului. Cariera sa de actriţă a fost influenţată de părinţii săi, care au fost actori de teatru. Prima apariţie cinematografică s-a produs in anul 1941, in filmul "Major Barbara". De-a lungul vieţii a jucat in peste 50 de filme. Dintre ele amintim căteva: "Păstrează visul", "Noaptea Iguanei", "Sfărşitul aventurii", "Soţia visată", "Quo Vadis", "Narcisa Neagră" ş.a. A fost nominalizată de şase ori la categoria "Cea mai bună actriţă". Una dintre apariţiile sale de succes pe marile ecrane a fost in musicalul "Eu şi regele", alături de Yul Brynner, unde a interpretat rolul unei englezoaice, Anna Leonowens, care ajunge in 1860 la Siam ca profesoară pentru curtea regală. Acest film, o adevărată capodoperă muzicală, a beneficiat de unele dintre cele mai costisitoare decoruri din istoria Hollywood-ului

Un regim sănătos

La cei 76 de ani, Deborah Kerr are aceeaşi prezenţă fermecătoare. Probabil de vină este şi faptul că actriţa este "aproape vegetariană". In cartea "The Hollywood vegetarian cookbook" ea afirmă: "Sunt aproape vegetariană, dar soţul meu este un bucătar extraordinar, aşa că din cănd in cănd mă mai abat de la acest regim. Pentru o viaţă sănătoasă oamenii ar trebui să aibă o cantitate adecvată de proteine, grăsimi, carbohidraţi, apă minerală şi vitamine in dieta lor şi sunt numeroase reţete vegetariene care includ aceste importante şi necesare elemente pentru ca ei să-şi păstreze sănătatea".

"Sunt aproape vegetariană, dar soţul meu este un bucătar extraordinar, aşa că din cănd in cănd mă mai abat de la acest regim..."

Deborah Kerr

Supă cremă de sfeclă

Ingrediente: o sfeclă roşie, jumătate de ţelină, 28 g unt sărat, 1/3 cană de făină, două căni de supă de legume, sare, piper negru, smăntănă.

Preparare: Sfecla se fierbe pe jumătate, se descojeşte şi se rade. Ţelina crudă se dă şi ea pe răzătoare. Se topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă şi se lasă 20 de minute. Apoi se adaugă supa, sfecla şi ţelina. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă cel mult 30 de minute. Se condimentează cu sare şi piper negru şi se serveşte cu smăntănă. (S.C.)

×
Subiecte în articol: vedete