Retete speciale pentru Noul An Chinezesc
Din sumar: Food world I Agenda gurmanda I Bucatar de rezerva I Meniuri cu timbru I Pauza de cafea I O lingura plina cu dragoste I Spre un alt ""romantism"" I Inlocuitori pentru carne I Sihastria unui gurmand I Armonii, arome si caolin din tara Mandarinilor I Preparate norocoase I Anul Nou chinezesc reaprinde flacara iubirii I Recomandarea saptamanii - Rafinamente chinezesti I Saptamana purificarii I Caiet de retete I
Reteta de suflet
editorial de SIMONA LAZAR
Aflu ca e la moda sa-ti serbezi ziua de nastere ori onomastica, la slujba, apeland la serviciul de catering al restaurantelor chinezesti. Cineva imi povestea deunazi cum decurge o astfel de aniversare: sarbatoritul vine la birou cu "fluturasul-meniu" al restaurantului, fiecare coleg arata cu degetul ce preparat isi doreste, se socoteste cate portii de "pachetele de primavara", cate de "baozi" sau "jiaozi" au fost cerute, dupa care se face comanda telefonic si⦠se asteapta. In acest rastimp, sarbatoritul (si ajutoarele lui) asaza pe mese improvizate farfurioare si paharele de plastic, pune la indemana servetelele (eventual, din cele cu bradulet colorat, ramase din seara de Revelion - revelionul nostru, nu al "lor"), deschid sticlele de apa plata si apa minerala, prepara cafeaua⦠Cand sunt toate gata, soseste si comisionarul la usa biroului, cu pachetele si pachetelele lui. Se face "strigarea", fiecare primind cutiuta de carton cu felul de mancare comandat. Daca s-a mai incurcat cate o comanda, nu-i bai, caci oricum colegii se invita sa guste unul de la altul. Si fiindca mancarea chinezeasca e picanta, nu trece mult si zarva se potoleste. Nevoia de a stinge cu ceva focul condimentelor amestecate ii face pe "invitati" sa-si aduca aminte de cel de dragul caruia s-au adunat. Mainile se intind spre paharele care se umplu - dupa inspiratia si bugetul sarbatoritului - cu vin, sampanie sau bere. Mai nou, aflu ca la unele restaurante chinezesti din Capitala se organizeaza "Valentineâs Day". No comment! Si asta cu doar cateva zile inainte de celebrarea Anului Nou Chinezesc (in noaptea de
17 spre 18 februarie), unde, pe langa chinezii din Bucuresti, nu vor ezita sa participe si romanasii nostri. Ce, strica un Revelion in plus?
Si inca unul care dureaza⦠15 zile!
De dragoste, pe chinezeste
Citește pe Antena3.ro