x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Aventuri pe bicicletă

Aventuri pe bicicletă

de Magda Cristina Ursache    |    26 Iul 2010   •   00:00
Aventuri pe bicicletă

Jurnalistul Florin Sasca vă invită vă detaşaţi puţin de aglomeraţia oraşului şi să petreceţi alături de el trei zile în munţi, doar dumneavoastră, bicicleta şi natura.



Aventura se numeşte "3 zile pe biciclete" şi va avea loc între 13-15 august. Traseul, care va începe sâmbătă, 13 august la Sinaia şi se va încheia duminică, 15 august, o dată cu atingerea destinaţiei: Râşnov, are un grad de dificiltate mediu. Călătoria include două nopţi de cazare la cabane sau pensiuni.

Cei cărora le place muntele şi vor o evadare din cotidian vor găsi traseul expediţiei foarte interesant:
Ziua 1: (grupul se reuneşte la Sinaia, unde vor fi aduse şi biciclete) Sinaia - Drumul Forestier Dichiu - Bolboci - Peştera. Cazare la Cabana Paina, unde mâncarea e bună şi preţurile sunt ridicol de mici.
Ziua 2: Peştera - Strunga - Bran - Satul Peştera - Satul Măgura. Cazare în Satul Măgura, la pensiune.
Ziua 3: Satul Măgura - Prăpăstiile Zărneştilor - Zărneşti - Râşnov - Peştera Râşnoavei - Poiana Braşov - Valea Rşnoavei - Cabana Cheia. Costul pentru fiecare zi pe bicicletă este de 80 de lei şi include prestaţia instructorilor care însoţesc grupul, bicicleta, casca de protecţie şi veste reflectorizante. De asemenea, acească sumă acoperă costurile de cazare şi masa pentru instructori, precum şi alte cheltuieli de logistică. Puteţi veni şi cu bicicletele dumneavoastră dacă doriţi, iar în acest caz, preţul este de 30 de lei pe zi.

Tarifele de cazare sunt cuprinse între 15 şi 40 de lei de persoană pe noapte, în funcţie de locaţia disponibilă. Participanţii trebuie să îşi asigure şi mâncarea. În locaţiile de cazare se găseşte mâncare gătită, iar pachetul de peste zi poate fi deasemenea furnizat de cabană. Bagajul trebuie să fie minimal şi să conţină obligatoriu două tricouri de schimb, un hanorac, o pelerină de ploaie şi o lanternă. Puteţi adăuga acolo tot ce mai consideraţi necesar, dar ţineţi minte că fiecare persoană îşi duce propriul bagaj! Tura se încheie la Cabana Cheia din Râşnov, cu o bere şio ciorbă bună.

×
Subiecte în articol: special observator travel news