x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bautura aristocratilor

Bautura aristocratilor

14 Feb 2005   •   00:00

In tara in care ceaiul este bautura orei cinci, exista o bautura care marcheaza sfarsitul petrecerii. Dupa ce vinul din pahare a secat, iar lumea a obosit, este timpul potrivit pentru un Fizz.

Aceasta este o bautura care se face pe baza de vin spumos, sifon sau apa minerala si obligatoriu contine albus de ou, zahar pudra, zeama de lamaie si gin.

PERLAT. Denumirea ciudata inseamna "a spumega", daca o traducem din engleza. Caracteristica principala a acestei bauturi este faptul ca ea e racoritoare, reconfortanta, vitaminizata si foarte placuta la gust. Secretul ei este ca trebuie servita rece, pentru a se pastra acidulata cat mai mult timp. Din aceasta cauza, Fizz-ul este o bautura care trebuie servita imediat dupa ce a fost preparata, pentru a nu i se pierde spuma si aspectul. Cele cateva cuburi de gheata din pahar o vor pastra rece mai mult timp. I se potrivesc mai multe tipuri de pahare. Paharul-cupa cu picior inalt sau cel cilindric sunt cel mai frecvent folosite. Ingredientele se amesteca bine intr-un shaker si apoi se toarna intr-un pahar in prealabil racit. Se serveste cu pai. Se orneaza cu o rondela de lamaie, de portocala sau de ananas pe marginea paharului. Unele retete contin si nucsoara si frisca. Cel mai cunoscut din aceasta familie este Gin Fizz. (Veronica Guzun)

×
Subiecte în articol: gastronomie