Venirea pe lume a unui copil. Ce lucru minunat pentru fiecare parinte! Fiecare gangurit si fiecare miscare a micutului alintat aduce o raza de lumina pe fata parintilor.
|
|
Fructele si lactatele nu trebuie sa lipseasca din
alimentatia
zilnica
a copiilor
|
Si, cand din febra jocurilor copilaresti, din plimbari interminabile alaturi de prieteni, te arunci direct in "oala" cu mancare, fara sa ai bine stabilite orele de masa, atunci situatia nu poate fi in nici un caz in favoarea ta. O problema cat se poate de serioasa, cu care copiii se confrunta din ce in ce mai des, este obezitatea. Din cauza lipsei de miscare, a mancarurilor consumate (sosuri, maioneze), a dulciurilor, la ei kilogramele in plus se depun extrem de repede. Tocmai de aceea este bine ca fiecare parinte sa-si povatuiasca copilul sa consume acele alimente care il vor ajuta sa-si pastreze un tonus sanatos si cat mai multa energie. Asa ca, mare grija! Cu riscul ca micutii dumneavoastra sa nu prea fie multumiti, incercati sa-i tineti cat mai departe de acele alimente care, desi gustoase, nu fac prea bine organismului.
Si, ca sa va fie cat mai usor, haideti sa invatam impreuna atat "alfabetul" alimentelor care ar trebui consumate de catre micuti, cat si pe acelea mai putin sanatoase.
PREVENIRE. Alimente precum painea, cerealele, orezul sunt produse importante pentru alimentatia copiilor, fiind bogate in carbohidrati, vitamine si minerale ce ajuta la intarirea organismului. Insa, mare atentie, nu consumate in exces!
Pentru copii, legumele si fructele reprezinta un nesecat izvor de energie. Consumate in forma proaspata sau gatite in diverse mancaruri, aduc in organism cantitatea de proteine si fibre alimentare necesara pentru intarirea organismului. Salata verde, rosia, ardeiul, morcovul, broccoli, conopida, merele, bananele, kiwi, sunt doar cateva dintre fructele si legumele ce nu trebuie sa lipseasca sub nici o forma din alimentatia zilnica a copiilor dumneavoastra!
Citește pe Antena3.ro
DE RETINUT
|
Pentru o alimentatie echilibrata a copiilor este necesar sa fie evitate mesele frecvente de tip fast-food. Acestea creeaza dependenta alimentara si in plus au foarte multe calorii!
Cat mai mult sport! Plimbarile cu parintii, mersul pe bicicleta sau practicarea unor sporturi nu pot decat sa ajute organismul sa se dezvolte cat mai bine, iar copilul isi va pastra un tonus si o energie de invidiat. |