x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bomba - Explozie de conserve

Bomba - Explozie de conserve

23 Ian 2005   •   00:00

Cativa angajati ai unui depozit din Fredrikstad s-au murdarit din cap pana in picioare dupa ce, din cauza unei deficiente in sistemul de productie, 1.650 de conserve de macrou in sos tomat au sarit pur si simplu in aer, relateaza cotidianul norvegian Aftenposten.



Click pentru a mari imaginea
Peste o mie de conserve au explodat intr-un depozit din Fredrikstad, facand o mizerie de nedescris. Producatorul Stabburet - de la care proveneau conservele-capcana - foloseste o tehnica speciala de incalzire in timpul procesului de ambalare pentru a conserva pestele. Dar, din cauza unei defectiuni, cele 1.650 de cutii care au explodat nu au trecut prin aceasta tehnologie. Pestele a inceput sa se strice in conserve, acumulandu-se gaze, care au provocat deformarea cutiilor pana cand acestea au facut explozie. Nici una dintre conservele stricate nu a ajuns in magazine, au precizat producatorii. Conservele cu file de macrou in sos tomat sunt preferate de multi norvegieni si sunt denumite "avioane prabusite", din cauza pestelui de culoare argintie care pluteste in sosul rosu. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: gastronomie