x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bucătărie tiroleză

Bucătărie tiroleză

30 Mai 2007   •   00:00

Un spaţiu intim, in care bucătăria tiroleză şi cea romănească se intrec, parcă, pentru a recompune starea de bine a gurmandului ostenit după o lungă ascensiune montană. Restaurantul Louisenhof, amplasat pe una dintre străzile paşnice din apropierea Căii Moşilor, nu dezamăgeşte.

Bucătărie tiroleză

Un spaţiu intim, in care bucătăria tiroleză şi cea romănească se intrec, parcă, pentru a recompune starea de bine a gurmandului ostenit după o lungă ascensiune montană. Restaurantul Louisenhof, amplasat pe una dintre străzile paşnice din apropierea Căii Moşilor, nu dezamăgeşte.

Puteţi verifica intrănd la ceas de seară singur sau cu prietenii. Saloanele sunt decorate astfel incăt să sugereze cabanele austriece de unde turiştii pleacă spre părtiile de schi sau pe cărările muntelui. Nu e iarnă, dar buna dispoziţie pluteşte in aer. Ici-colo au fost expuse tălănguţele care fac celebre vacile din Alpi, platouri din bronz, o colecţie de klugere adevărate, un ceas german cu cuc… simboluri ale unui spaţiu ce ni l-am dori aproape, chiar şi pentru scurtă vreme.

Meniul e, la răndul său, o frumoasă provocare. Am deschis masa cu o Salată Louisenhof, delicată şi armonioasă, care m-a ajutat să trec uşor la Supa germană, preparată, zice-se, după o reţetă autentică, din carne de vită şi foarte multe legume (mazăre, fasole verde, carote, conopidă). E ceea ce se cheamă o supă dreasă cu smăntănă, corpolentă şi, la fel ca şi salata, de mari dimensiuni.

Â

Provocări culinare

Ca fel principal, vă recomand fie un medalion de porc in crustă de seminţe de dovleac, fie frigăruile de pui cu scorţişoară şi rom. Cel de-al doilea preparat se poate măndri, pe lăngă clasicele frigărui "innobilate" cu aromă de caramel, rom şi scorţişoară, cu o garnitură originală de cartofi copţi, in despicătura cărora s-au pus caşcaval ras, şuncă şi sos de roşii tartar. Salata de ardei capia copţi, cu codiţa infăşurată in staniol, e o pată de culoare obligatorie. Ambele feluri principale sunt abundent insoţite de legume fierte şi de felii dulci de portocală. Un minus la aceste legume care parcurg nefericit traseul de la congelator la bucătărie… Pentru o mai bună digestie a porţiilor cumva pantagruelice, vă recomand o bere Warsteiner, cum se zice: "de la mama ei".

In final, dacă vreţi să gustaţi şi dulciuri la Louisenhof, merită să comandaţi un ştrudel cu brănză şi ingheţată, in care stă infipt un mic steguleţ avănd insemnele Austriei. Sugestie inspirată ce incheie o masă reuşită, unde singurul regret este că n-aţi putut mănca porţiile in intregime. De fapt, la cerere, ele vă sunt puse şi la pachet, pentru ca plăcerea să dureze…

maxgourmet@k.ro

De gustibus

Salata Louisenhof se pregăteşte, la acest restaurant, cu roşii, castraveţi, ton, şuncă, caşcaval, capere şi frunze creţe, proaspete de salată verde. O combinaţie bine dozată, intr-o porţie generoasă, la care nu simţi nevoia unor adaosuri, gen ulei-oţet. Gusturile şi aromele se susţin unele pe altele şi, chiar dacă vom găsi in reţetă ton din Marea Baltică şi capere de la ţărmul Mediteranei, asta nu inseamnă neapărat un cusur.

Restaurantul Louisenhof,Str. Iancu Căpitanu nr. 30

Notele lui Max:

Măncare : 3

Servire : 3

Ambianţă : 3

Preţ : 3

×
Subiecte în articol: cronica de restaurant