x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar "Bucatarul anului" in scopuri caritabile

"Bucatarul anului" in scopuri caritabile

28 Oct 2004   •   00:00

Cel mai important eveniment culinar organizat in Romania este concursul Best Chef of Bucharest. In muzica clinchetelor paharelor de vin, invitatii au putut gusta diverse rafinamente culinare.

ELENA STAN

ELEGANTA. Aceste delicioase preparate au fost premiate
Suma stransa anul acesta este de 50.000 de euro. Banii vor fi folositi pentru Muzeul National de Arta. Castigatorul premiului "Cel mai bun bucatar-sef al Bucurestiului 2004" este, pentru al doilea an consecutiv, Raymond Gomez - Brasseria Crown Plaza. Anul acesta, organizatorii au introdus o noua idee, acordand un premiu pentru "cea mai frumos decorata masa de prezentare", de care s-a bucurat Dragon House. Castigatorii la categoria bucatarie regionala/etnica au fost: Ma Jin - Dragon House, pentru cel mai bun aperitiv, Raymond Gomez - Brasserie Crown Plaza, pentru cel mai bun fel principal si cel mai bun desert. La categoria bucatarie internationala, castigatori au fost: pentru cel mai bun aperitiv, Raymond Gomez - Brasserie Crown Plaza; cel mai bun fel principal, Nicolae Lica - Cupola, Marriott, si cel mai bun desert, Mircea Niculescu - Brasserie, Hilton. Au fost acordate si doua mentiuni de onoare pentru Dumitru Bucsa - Les Oliviades, Sofitel, si pentru Radu Marian - Angel’s. Aceste premii au fost acordate in urma dezbaterilor ce au avut loc intre membrii juriului. Acesta a avut in componenta sa pe Werner Matt - expert culinar din Viena, presedintele juriului, Nir Zook - expert culinar din Israel, si Mihai Ghita - expert culinar bucurestean, bucatar-sef la resedinta ambasadorului SUA in Romania. Pentru apropiatii Muzeului National de Arta al Romaniei, concursul "The Best Chef of Bucharest", care a ajuns la a VI-a editie, este intotdeauna un motiv de bucurie. Aici nu exista "invingatori si invinsi", a spus Gabriel Arsene, redactor-sef coordonator Crystal Publishing Group. De la acest concurs are de castigat, fara indoiala, Bucurestiul, care isi poate recapata stralucirea si renumele de odinioara cand i se spunea pe buna dreptate "Micul Paris" si din punct de vedere gastronomic. Sumele stranse cu ocazia "Best Chef of Bucharest" au crescut constant. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul sponsorilor si restaurantelor participante care impreuna cu organizatorii au facut posibila redeschiderea Muzeului National de Arta al Romaniei, care in 1998 era inchis si in paragina, iar astazi se poate compara cu muzeele europene.

×
Subiecte în articol: gastronomie