Ingrediente:
4 rasoale de porc, 350 g orez, 250 g mazare, 200 g fasole verde,
150 g boabe de porumb, doi ardei capia, o ceapa, un morcov, sare,
piper, ulei, patrunjel, muraturi, o frunza de dafin
|
1. Rasoalele de porc se spala, se asaza intr-o tava unsa cu ulei, se adauga 500 ml apa, o foaie de dafin, se ung cu ulei, se condimenteaza si se introduce tava in cuptor. Se lasa timp de 40 de minute la foc moderat.
2. Ceapa si morcovul se toaca marunt sau se dau pe razatoare. Se incing patru linguri de ulei intr-o cratita, se adauga ceapa si morcovul si se calesc timp de cinci minute.
3. Se toarna orezul spalat, 500 ml apa si se lasa sa fiarba. Se adauga apa de cate ori este nevoie, ca sa fiarba orezul.
4. Cand este fiert pe jumatate se adauga fasolea, mazarea si boabele de porumb.
5. Se condimenteaza cu sare si piper, se lasa sa fiarba si cand sunt aproape fierte se adauga si ardeii capia taiati in cubulete. Se serveste alaturi de rasoale, presarate cu patrunjel tocat.
|
Sfat: Se servesc alaturi de muraturi sau salate de sezon.
Bautura: Pinot Noir
|
|