Ingrediente:
doua kilograme de cod, o lamaie, 100 g unt, 200 g pesmet,
o lingura de faina, o lingura de ulei, otet sau suc de lamaie, nucsoara,
sare, piper, cartofi natur, o legatura de patrunjel
|
1 Pestele se curata, se spala, se dezoseaza, se fileteaza si se sareaza. Apoi se da prin piper, nucsoara si pesmet. Se asaza intr-o tava unsa cu unt, se orneaza cu felii de lamaie si se lasa in cuptor pana cand capata o culoare aurie.
2 Separat, intr-o tigaie, se pune untul si, cand s-a topit, se adauga treptat uleiul, faina in ploaie, un praf de sare si se lasa la calit. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda.
3 Se toarna o ceasca de apa calda. Se sareaza, se pipereaza si se pune un pic de otet sau suc de lamaie.
4 Cand pestele este gata, se scoate din tava, se asaza pe un platou, se stropeste cu sos si se serveste cald.
|
Sfat: Ca garnitura se potrivesc cartofii natur, cu unt si patrunjel.
Bautura: Glogg
|
|