Ingrediente:
500 g ciuperci, rosii n suc propriu, 500 g faina, 250 ml lapte, 100 ml apa,
25 g drojdie, o lingura ulei de masline, sare, piper, fulgi de usturoi, doi ardei capia, rozmarin, 250 g telemea, ulei de floarea-soarelui, mozzarela
|
1. Drojdia se dizolva in putin lapte, se adauga jumatate de lingurita de sare si doua linguri de faina.
2. Se lasa sa dospeasca, apoi se amesteca bine cu restul de lapte, apa, uleiul de masline si faina. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa creasca 10 minute.
3. Se imparte aluatul in bucati si se intind in forma de cerc.
4. Ciupercile se curata de pielite, se spala si se taie in felii. Rosiile se paseaza, se amesteca bine cu putina sare si piper, apoi se ung cu ele foile de aluat.
5. Se asaza foile intr-o tava unsa cu ulei de floarea-soarelui, se presara deasupra ardeii capia taiati rondele, ciupercile, rozmarinul tocat marunt si fulgii de usturoi.
6. Se rade branza telemea deasupra, se introduce tava in cuptor si se coc. Se servesc fierbinti sau caldute, cu rozmarin proaspat tocat.
|
Sfat: Branza telemea se poate nlocui cu mozzarela.
Bautura: Bere
|
|