Ingrediente:
100 g ardei gras, 500 g cartofi, 60 g ceapa uscata, 170 g dovlecei,
200 g morcov, 200 g telina, 60 ml ulei,
o felie de paine alba, sare
|
1 Cate 30 g din legumele: telina, morcovi si dovlecei se vor taia in cubulete foarte mici, iar restul de legume: ardeiul gras, cartofii, ceapa uscata, dovleceii, morcovii si telina se curata, se spala si se taie in bucati mari. Painea se taie in bucati de circa 1/1 cm.
2 Intr-o cratita, se pun legumele la calit cu uleiul circa 5 minute, dupa care se adauga zeama in care au fiert cartofii pentru piure si se continua fierberea pana cand legumele sunt moi. Cand legumele sunt suficient de fierte, se va lua cratita de pe foc, se vor pasa legumele cu blenderul, dupa care crema de legume se va trece prin sita.
3 Intr-o cratita, separat, se vor pune 30 g morcovi, 30 g dovlecei si 30 g telina taiate in cubulete foarte mici si se vor fierbe. Painea se introduce in cuptor pentru rumenire, obtinandu-se crutoanele.
|
Sfat: Se serveste fierbinte, in cana de ciorba, alaturi de crutoane.
Bautura: Tuica
|
|