Ingrediente:
4 dovlecei, 250 g fasole boabe din conserva, doua cepe, o jumatate de varza cruda, o jumatate de telina, un morcov, o lingurita cu boia dulce, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, o jumatate de lamaie, patrunjel
|
1 Se incinge putin ulei intr-o tigaie, se adauga cepele tocate si se calesc. Cand cepele sunt gata, se adauga fasolea din conserva, scursa de apa.
2 Se condimenteaza cu sare si piper, se prajeste un pic, apoi se lasa sa se raceasca.
3 Dovleceii se spala, se taie pe jumatate sau in bucati mai mari. Se golesc de miez, se fierb timp de zece minute, apoi se umplu cu fasolea prajita si se asaza intr-o tava rotunda.
4 Se toarna doua pahare cu apa, ulei, sare si piper. Se presara dovleceii cu boiaua dulce, apoi se introduce tava in cuptor si se coc.
5 Varza, telina si morcovul se spala, se toaca in fasii subtiri si se pun intr-un castron. Se toarna deasupra putin ulei, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust. Dovleceii se servesc fierbinti sau reci, cu salata de legume.
|
Sfat: La fasole se poate adauga si patrunjel tocat.
Bautura: Muscat Ottonel
|
|