Atmosfera incinsa de gradele vinurilor albe si rosii de cea mai inalta clasa, aroma placuta de tigara de foi, muzica veche italiana, intr-un cuvant, cea mai buna alegere pentru un loisir perfect.
"Stilul de viata, mediul inconjurator, muzica ambientala... toate acestea pot influenta simturile in momentul degustarii vinurilor. Gustul vinului poate fi simtit in moduri diferite daca esti fumator sau nu, daca pierzi noptile sau nu, daca asculti hard-rock sau muzica veche", spunea sommelierul Cristian Lupu la prezentarea si degustarea de vinuri ce a avut loc intr-un elegant wine&cigar bar din centrul Bucurestiului. Unul dintre organizatorii evenimentului a fost si Stefan Teris, redactorul-sef al unei renumite publicatii de cultura oenologica. In cadrul evenimentului au avut loc doua prelegeri. Intai a luat cuvantul sommelierul Cristian Lupu despre ceea ce inseamna vin, facand si o scurta incursiune in istoria licorii zeului Dyonisos. Apoi, vinul a fost cel care a inceput sa vorbeasca.
ETAPE "Degustarea de vinuri se realizeaza in trei etape: vizual olfactiva si gustativa. Dintre toate, cea de-a treia etapa, cea gustativa, este cel mai frumos moment, atunci simti cu adevarat ce inseamna vinul" Cristian Lupu sommelier |
INFLUENTE "Stilul de viata, mediul inconjurator, muzica ambientala... toate acestea pot influenta simturile in momentul degustarii vinurilor" Cristian Lupu sommelier |