x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cănd blazonul contează

Cănd blazonul contează

16 Mai 2007   •   00:00

Marius Petrişor Dănilă este de zece ani bucătar. Acest lucru se vede in siguranţa cu care mănuieşte ustensilele de lucru din bucătărie, dar şi ingredientele. Ne-a prezentat un preparat pe care rar il mai găseşti şi in alte localuri de la noi.

Marius Petrişor Dănilă este de zece ani bucătar. Acest lucru se vede in siguranţa cu care mănuieşte ustensilele de lucru din bucătărie, dar şi ingredientele. Ne-a prezentat un preparat pe care rar il mai găseşti şi in alte localuri de la noi.

Piesa de bază

Căt de important este pentru tine, ca bucătar, să ai un preparat al casei? Este un detaliu foarte important, pentru că preparatul casei este cel care reprezintă cel mai bine restaurantul. Este vorba despre blazonul localului. După cum este preparatul casei, iţi poţi da seama de intregul meniu.

Acest fondue se poate prepara teoretic cu orice fel de carne? Cu ce fel de carne iţi place ţie cel mai mult să lucrezi? Acum este foarte la modă să prepari carnea de pui. Este mult mai uşor de lucrat cu ea, iar clienţii o cer foarte mult, in goana lor după hrană sănătoasă, fără prea multe grăsimi. De asemenea, peştele este şi el foarte cerut, tot din aceleaşi raţiuni.

Personalitate

Căt de mult poţi să iţi pui amprenta asupra unui preparat tradiţional? Se pot schimba destul de multe, insă nu ingredientele principale. Poţi pune alte condimente, cu ajutorul cărora să schimbi gustul. De asemenea, poţi adăuga un pic de vin alb sau roşu, care şi el poate să schimbe ceva din aroma preparatului.

Carne fondue

Pentru a prepara Carne fondue pentru două persoane aveţi nevoie de aproximativ 300-400 grame de carne. Puteţi alege carne de porc, de vită sau de pui, in funcţie de preferinţele dumneavoastră. In prealabil, aceasta trebuie condimentată. Aveţi nevoie de sare, piper (alb, negru, verde sau roşu), boia, cimbru, tarhon, rozmarin. După ce aroma mirodeniilor s-a impregnat in carne, se incălzeşte vasul pentru fondue, in care s-a pus ulei. Carnea se infige in beţele de metal şi se pune la prăjit in vas.

Taina bucătarului

Acest fel de măncare se serveşte cu mămăligă, salată verde, de crudităţi sau cu salată de murături asortate.

×
Subiecte în articol: carne recomandarea saptamanii