GASTROLOGIE
|
Cum verbul care domina acest semn zodiacal este "a folosi", nativii din aceasta zodie, fara sa fie niste firi extrem de originale, ar putea fi considerati imaginativi tocmai pentru ca pot obtine maximum de beneficii chiar si cu mijloace minime. Asadar, calitatile ingredientelor folosite vor fi exploatate din plin pentru a se obtine gustul perfect. De altfel, Capricornul este dintre aceia care nu vor face compromisuri in aceasta privinta. Nu trebuie sa manance foarte mult, dar esential este ca mancarea sa fie gustoasa si cat mai rafinata, cat mai frumos aranjata si servita intr-un cadru cu totul special. Tocmai de aceea, de la o masa oferita de un Capricorn nu vor lipsi niciodata vinurile bune. Printre mancarurile lui preferate se numara pestele, gatit in sosuri cat mai sofisticate, carnea de miel, dar si supele de legume. Carnea de porc sau mancarurile greoaie vor fi oricand date la o parte daca nativul din Capricorn va simti ca e in pericol sa decada din starea lui de "rafinat". Va prefera oricand o lingurita de smantana unui carnat, tocmai din acest motiv. Tot din aceasta cauza, desertul preferat va fi constituit in primul rand din fructe, prajituri cu fructe sau tarte cu fructe. Nici frisca n-ar fi tocmai de lepadat, mai ales intr-o salata de fructe, in schimb vor evita intotdeauna dulciurile grele cu multa ciocolata.
Fiind predispusi la o viata cu multe framantari interioare, care pot degenera in stari de melancolie accentuata, Capricornii pot pica intr-una dintre cele doua extreme: fie sa refuze sa mai manance, considerand acest act aproape inutil, fie, din contra, sa manance din ce in ce mai mult si atunci le vom recomanda sa aiba grija si sa evite acest gen de exces alimentar si sa faca miscare cat mai mult, pentru a-si mentine tonusul. Sistemul digestiv si sistemul nervos ar fi principalele lor puncte slabe, si nu rareori si cel osos. Ulcerul, insomniile, reumatismul vor fi adesea prezente in viata lor. Si toate sunt strans legate de felul in care se hranesc, tocmai de aceea noi le vom recomanda multa prudenta. Cum una dintre cele mai mari placeri ale lor este sa conduca, sa se impuna, le recomandam sa incerce sa faca asta macar acasa, in propria bucatarie, unde e bine sa devina din cand in cand bucatari-sefi. Toata lumea nu va avea decat de castigat. Altceva? Incercati sa nu va abateti niciodata de la "calea de mijloc"!
STIUCA IN VIN CU CIUPERCI
|
INGREDIENTE: o stiuca, 200 gr unt, doua pahare vin alb, o ceapa, 150 gr ciuperci, sare, piper, un pahar apa, 3 oua, sos alb
PREPARARE: Se curata stiuca, se spala si se taie in bucati. Se pun intr-o tigaie 200 gr unt si cand s-a infierbantat se adauga bucatile de stiuca sa se rumeneasca la foc mic. Cand sunt gata se asaza intr-un vas rezistent, la caldura, impreuna cu ciupercile taiate bucatele, cu ceapa taiata, cu vinul si apa. Se introduce vasul in cuptor, se fierbe compozitia si se scade bine. Se face un sos alb din unt, faina si apa rece. Se incorporeaza faina in unt, apoi se toarna cate putina supa sau apa rece, amestecand continuu. Se lasa pe foc cateva minute, se condimenteaza cu sare, piper si se amesteca bine cu trei galbenusuri crude. Se asaza stiuca pe un platou si se serveste cu acest sos. |
Citește pe Antena3.ro