De origine incerta, dar foarte popular in toata lumea, Falafelul este un aperitiv condimentat si plin de vitamine. El poate face parte si dintr-un meniu de post, intrucat contine doar legume.
VERONICA GUZUN
VEGETARIAN. Ascunse in lipie sau servite pe farfurie intr-un restaurant, chiftelele de naut sunt un aliment preferat de lumea musulmana
|
Din meniul unui restaurant cu specific libanez, indian, pakistanez sau arabesc nu va lipsi niciodata Falafelul. Seful de sala al unui restaurant libanez din Bucuresti ne-a spus ca din zece vizitatori cinci comanda acest fel de aperitiv. Exista si fast-food-uri care au in oferta Falafel. Insa este usor de remarcat o diferenta. La restaurant vei primi o farfurie cu chiftelute de naut stropite cu sos de susan, iar dincolo aceleasi chiftelute vor fi ascunse alaturi de legume si de multe sosuri intr-o lipie.
DE UNDE? Nu se cunoaste exact care este originea acestui aliment, in schimb se stie ca locuitorii din sudul Indiei si din Sri Lanka i-au dat numele. Falafel este un cuvant format din altele trei: Fa - facut din, La - mult, din abundenta, Fel - firimituri de paine. In Egipt, un aperitiv asemanator, dar mai bogat in condimente se numeste "Taâmiyya". Acolo el are un gust mai fin si este mai puternic condimentat, contine mult coriandru si patrunjel in abundenta si are forma unui rulou cu diametrul de trei centimetri. Falafelul nu este consumat doar in India, Sri Lanka si Egipt, ci si in Pakistan. Acestea sunt statele care disputa dreptul de a se numi tara de origine a unui aliment atat de popular. In prezent, el este cunoscut in lumea intreaga.
Citește pe Antena3.ro
FALAFEL
|
|