Ingrediente:
4 pulpe de pui, 3 dovlecei, 3 morcovi, 250 g boabe de porumb din conserva, o lamaie, o portocala, 3 linguri de miere, o lingurita de boia dulce, un varf
de cutit de praf de nucsoara, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, ananas
|
1 Portocala si lamaia se spala, se dau pe razatoare, apoi li se stoarce sucul.
2 Se pun pulpele de pui intr-o tava, se toarna deasupra sucul si coaja rasa de la fructe. Se presara sare, piper si nucsoara.
3 Se adauga patru linguri de ulei de masline, se amesteca totul si se acopera tava cu folie alimentara. Se lasa la rece pentru 30 de minute, se scot pulpele din marinata si se ung cu mierea amestecata cu boiaua dulce.
4 Se incinge gratarul, se asaza pulpele si se frig.
5 Dovleceii si morcovii se spala, se taie in felii sau in cuburi si se calesc timp de zece minute la foc iute, impreuna cu boabele de porumb.
6 Se pot condimenta inainte de a le pune in tigaie, fiind mai moi, sau dupa ce le-am scos, devenind astfel un pic mai crocante. Se servesc fierbinti, presarate cu patrunjel tocat.
|
Sfat: Peste legume se mai pot adauga si cubulete de ananas.
Bautura: Muscat Ottonel
|
|