x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciudatenii

Ciudatenii

14 Ian 2005   •   00:00

15 ianuarie 2005

Click pentru a mari imaginea
PENTRU SLABIT. Guvernul Statelor Unite ale Americii a publicat la inceputul acestui an "Ghidul de diete pentru americani - 2005". Acesta include sfaturi documentate stiintific pentru evitarea sau reducerea riscului bolilor cronice printr-o alimentatie sanatoasa si prin exercitiu fizic. Faptul ca aproximativ doua treimi dintre americani sufera din cauza obezitatii i-a ingrijorat pe oficialii americani si, de aceea, accentul a fost plasat pe reducerea caloriilor prin dieta si miscare. Acest ghid incurajeaza in special consumul de fructe si vegetale, mancarurile pe baza de cereale si produsele lactate cu foarte putine grasimi.

CIUDAT. O familie din satul bistritean Corvinesti a descoperit in cuibarul din gospodarie un ou pe coaja caruia apareau, ca si cand ar fi fost sculptate, inscriptii in ebraica, cifre si alte simboluri. Oamenii s-au speriat foarte tare si au apelat la preotul satului pentru o interpretare, insa acesta i-a asigurat ca nu au motive de ingrijorare, fiindca astfel de semne reprezinta o binecuvantare pentru comunitatile in care apar.

Click pentru a mari imaginea

REVELION. Ieri, 14 ianuarie, lipovenii au sarbatorit Revelionul, conform calendarului Iulian. Anul Nou pe stil vechi este intampinat de toate popoarele care s-au bucurat de Nasterea Domnului pe 7 ianuarie. Rusii, de exemplu, cu ocazia Revelionului pe stil vechi pregatesc o masa de sarbatoare, in cadru familial, insa nu desfac sampanie si nici nu stau pana la miezul noptii sa isi ureze "La multi ani!".

×
Subiecte în articol: gastronomie