|
|
Nu va spun cum am petrecut zilele trecute, pentru ca stiti cum e. Tot omuâ se bucura in astfel de momente. Numai eu n-am parte de asa ceva. Trebuie tot timpul sa fiu cu ochii nu in patru, ci in paisprezece, tot timpul trebuie sa observ ce nu observa nora-mea. Spre exemplu, mai deunazi m-am uitat in dulap la ei si am vazut ca exista munti de cozonaci. Unii trimisi de maica-sa (frumusei, dar cam lipsiti de gust), altii facuti de ea (niste turte autentice) si cativa de la mine (o frumusete de cozonaci mi-au iesit anul asta!). Ca sa nu se intareasca de tot si sa-i arunce, ca e pacat de ei, i-am tot zis sa-i puna in niste pungi. Dar ce-i pasa ei? "Se strica, ii aruncam, ca doar n-o sa stam in doi-trei cozonaci." Ei ii vine usor sa spuna asta. Ca n-a muncit ca mine o zi intreaga si n-a framantat la ei cat am framantat eu. De fapt n-a framantat deloc pentru ca ea are "robot". De-aia nici nu i-au iesit, va spun eu. La cozonac e ca si cu sufletul omului, pana nu pui mana sa te lupti cu el, nu obtii nimic. Iese, dar parca n-are viata, parca ii lipseste ceva. Dar asa e cu tinerii, li se pare ca toate aparatele astea electrice le tin si de foame, si de cald.
CREMA DE LAMAIE CU FRISCA
|
|
POVETE
|
COZONACUL. Daca doriti sa va reziste cat mai mult cozonacul, incercati sa-l tineti in pungi de plastic, la loc intunecos, pentru a evita intarirea acestuia.
SIROPUL. Siropul pentru tort trebuie adaptat la tipul de crema pe care il folositi. Cu cat crema este mai dulce, cu atat siropul trebuie sa fie mai acrisor, de preferinta pe baza de fructe. FRUCTE. Folositi cat mai multe fructe pentru tortul de cozonac, pentru ca deja acesta este dulce si satios, iar fructele vor fi extrem de racoritoare. Folositi de preferinta portocale pentru ca sunt acrisoare sau capsune pentru ca au o savoare speciala.
|