x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Crăciun magic

Crăciun magic

de Magda Cristina Ursache    |    20 Oct 2010   •   00:00
Crăciun magic

Crăciunul este una dintre sărbătorile cele mai frumoase ale anului caendaristic deoarece se petrece în mod tradiţional cu familia, acasă, cu mâncare bună şi cântând colinde sub bradul împodobit. Asta cel puţin la noi. Dar oare cum stă treaba pe la alţii? Ei bine, una dintre cele mai interesante tradiţii de Crăciun este cea din ţările germanice numită Christkindlmarket sau Pieţele Pruncului Iisus.

Această tradiţie a luat naştere pe vremea cavalerilor teutoni şi reînvie în fiecare an, oferind tuturor posibilitatea de a trăi şi de a simţi magia sărbătorilor. De la jumătatea lunii noiembrie, odată cu începerea Adventului, care reprezintă perioada de pregătire pentru marea sărbătoare a Naşterii Domnului, se deschid pieţele de Crăciun, experienţe de neuitat pentru fiecare, ce oferă o desfătare a simţurilor ce te pătrunde până în adâncul sufletului.


PIAŢA DE CRĂCIUN DIN VIENA
Poate cea mai renumită Piaţă de Crăciun este cea de la Viena care se deschide în fiecare an în Piaţa Primăriei. Crăciunul începe în Austria odată cu sărbătoarea Sfântului Nicolae iar oraşul îmbracă haine de sărbătoare.  Brazi uriaşi sunt acoperiţi cu lumini multicolore, colindele străbat străzile oraşului aducând voie bună iar magszinele îşi aşteaptă clienţii echipaţi cu tot felul de cadouri pentru cei dragi. Este o admosferă de basm pe care frumuseţea străzilor vieneze luminate feeric o aduc la realitate. Iar Piaţa Primăriei nu este singurul loc încărcat de magie. Şi în faŢa palatului Schonbrunn sau în faţa Operetei puteţi simţi magia Crăciunului în pieţele în aer liber.

La palatul Hofburg vă puteţi bucura de concertul de Crăciun al Orchestrei din Viena.
Acest specatacol de muzică, lumină, culoare şI diversitate culturală este însoţit de posibilitatea de a face cumpărături pe celebra arteră comercială Mariahilferstrasse care, în această perioadă îşI primeşte oaspeţii cu o mulţime de surprize.

Dacă vreţi un Crăciun la Viena, trebuie să ştiţi că puteţi alege atât varianta mai scută de sejur de tipul city break, care include bilet de avion, cu preţuri pornind de la 150 de euro de persoană şi ajungând până la  400 de euro, precum şi varianta de sejur de 6 zile cu autocarul, care include si opriri in Budapesta, cu preţuri pornind de la 280 de euro de peroană.


DE SĂRBĂTORI, LA BUDAPESTA

Viena nu este însă singura variantă. Puteţi petrece Crăciunul într-o Christkindlmarke şi la Budapesta. În acest măreţ oraş de pe malul Dunării se deschide anula Piaţa de Crăciun în zona Vorosmarty ter, în centrul oraşului. De ani de zile această piaţă concurează cu cea de la Viena din punct de vedere al frumuseţii şi al diversităţii. Un tur prin Piaţa de Crăciun din budapesta şI o plimbare pe faleza Dunării reprezintă o experienţă încântătoare care va face din Crăciunul dumneavoastrăunul cu adevărat magic. Preţurile pentru un sejur de tip city break încep de la 125 euro şi ajung pânăla 400 de euro de persoană.


IARNA, ÎN BAVARIA
Şi la Munchen se organizează anual Piaţa de Crăciun la Marienplatz - Piaţa Primăriei.
Această piaţă de Crăciun este la fel de veche precum berăriile pentru care Munchen este renumit şi este una dintre cele mai frumoase evenimente de acest gen din Germania. Priveliştea este spectaculoasă, având în prim-plan uimitoarea clădire a primăriei, la baza căreia se desfăşoară toată frumuseţea Bavariei. Şi aici preţurile încep de la 210 euro de persoană pentru un sejur de tip city break, ajungând până la 350 deeuro de persoană.

×
Subiecte în articol: travel news