4 căţei de usturoi, doi morcovi, un ardei iute, o linguriţă cu cimbru, pătrunjel, 50 ml oţet, sare, piper, ulei, ţelină, conopidă, cartofi.
Mod de preparare:
1 Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol. Peştele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se taie în bucăţi potrivit de mari.
2 Se unge cu ulei pe toate părţile, se condimentează şi se aşază într-o tavă pe un strat din rondele de ceapă roşie, rondele de praz şi felii de morcov.
3 Se presară cu cimbru şi felii de ardei iute, se toarnă o cană cu apă şi se introduce în cuptorul încins pentru 25-30 de minute la foc mediu.
4 Ardeii capia se curăţă, se taie cubuleţe şi se pun într-un bol cu bucheţelele de broccoli.
5 Se adaugă usturoiul curăţat şi pisat, sare, piper, ulei şi oţet după gust.
6 Se pune peştele în farfurii, se pune alături salata cu broccoli şi ardei presărată cu pătrunjel tocat şi se serveşte imediat.
Sfat: Peştele se mai poate servi cu ţelină, conopidă sau cartofi gratinaţi sau fierţi la abur.
Băutura: Fetească Albă
Citește pe Antena3.ro