x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Crap cu broccoli şi legume

Crap cu broccoli şi legume

09 Ian 2011   •   20:35
Crap cu broccoli şi legume
145842-bucate13-20-page-6-image-0004.jpgIngrediente: 2 crapi mari, 600 g broccoli, 3 cepe roşii, 6 ardei capia copţi, un fir de praz,
4 căţei de usturoi, doi morcovi, un ardei iute, o linguriţă cu cimbru, pătrunjel, 50 ml oţet, sare, piper, ulei, ţelină, cono­pidă, cartofi.

Mod de preparare:
1 Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol. Peştele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se taie în bucăţi potrivit de mari.

2 Se unge cu ulei pe toate părţile, se condimentează şi se aşază într-o tavă pe un strat din rondele de ceapă roşie, rondele de praz şi felii de morcov.

3 Se presară cu cimbru şi felii de ardei iute, se toarnă o cană cu apă şi se introduce în cuptorul încins pentru 25-30 de minute la foc mediu.

4 Ardeii capia se curăţă, se taie cubuleţe şi se pun într-un bol cu bucheţelele de broccoli.

5 Se adaugă usturoiul curăţat şi pisat, sare, piper, ulei şi oţet după gust.

6 Se pune peştele în farfurii, se pune alături salata cu broccoli şi ardei presărată cu pătrunjel tocat şi se serveşte imediat.

Sfat: Peştele se mai poate servi cu ţelină, conopidă sau cartofi gratinaţi sau fierţi la abur.
Băutura: Fetească Albă

×
Subiecte în articol: crap preparate din peste