x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum obții căpșune dulci în grădina ta. Soluția simplă pentru fructe aromate

Cum obții căpșune dulci în grădina ta. Soluția simplă pentru fructe aromate

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2023   •   20:45
Cum obții căpșune dulci în grădina ta. Soluția simplă pentru fructe aromate
Sursa foto: Hepta

Cultivatorii de căpșune sunt adesea preocupați să obțină fructe dulci și aromate, astfel încât caută de obicei soiurile potrivite pentru a le obține.

 Însă există o soluție simplă care asigură o cultură de căpșune, indiferent dacă le cultivi pe o suprafață mare sau într-o grădină mică. 

Aceasta constă în adăugarea unui mănunchi din paie în jurul plantelor pentru a menține umiditatea soiului, fiind o barieră naturală împotriva evaporării apei din sol, potrivit dcnews.ro. 

Totodată, paiele împiedică și creșterea buruienilor din jurul plantelor de căpșune, previne deteriorarea fructelor, fructele nu ating solul diminuând astfel riscul de putrezire a acestora. Căpșunele rămân astfel proaspete și curate.

Pentru alcătuirea unui mănunchi din paie trebuie folosite paie naturale, de bună calitate, fără adăugarea de substanțe chimice ori pesticide. Acestea se găsesc în magazinele pentru grădinărit ori în ferme. 

Paiele se împrăștie în jurul plantelor, alcătuind un strat de circa 5-7 cm grosime, dar se acoperă doar solul, nu și tulpinile. Însă paiele trebuie menținute curate, astfel că trebuie verificate periodic și îndepărtate buruienile și paiele deteriorate, după care se adaugă paie proaspete. 

 

×
Subiecte în articol: capsuni paie