Însă există o soluție simplă care asigură o cultură de căpșune, indiferent dacă le cultivi pe o suprafață mare sau într-o grădină mică.
Aceasta constă în adăugarea unui mănunchi din paie în jurul plantelor pentru a menține umiditatea soiului, fiind o barieră naturală împotriva evaporării apei din sol, potrivit dcnews.ro.
Totodată, paiele împiedică și creșterea buruienilor din jurul plantelor de căpșune, previne deteriorarea fructelor, fructele nu ating solul diminuând astfel riscul de putrezire a acestora. Căpșunele rămân astfel proaspete și curate.
Pentru alcătuirea unui mănunchi din paie trebuie folosite paie naturale, de bună calitate, fără adăugarea de substanțe chimice ori pesticide. Acestea se găsesc în magazinele pentru grădinărit ori în ferme.
Paiele se împrăștie în jurul plantelor, alcătuind un strat de circa 5-7 cm grosime, dar se acoperă doar solul, nu și tulpinile. Însă paiele trebuie menținute curate, astfel că trebuie verificate periodic și îndepărtate buruienile și paiele deteriorate, după care se adaugă paie proaspete.