x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum pastram cartofii iarna

Cum pastram cartofii iarna

09 Noi 2004   •   00:00

Cartofii fierb mai usor si nu se mai sfarama daca dupa curatare sunt trecuti printr-un jet de apa rece sau daca se pune sare in apa in care se fierb ori daca sunt unsi cu untdelemn inainte sau se adauga in apa putina margarina ori alta grasime.

Cartofii copti raman cu coaja neteda daca sunt unsi cu untdelemn inainte de a fi pusi la copt. Salata de cartofi nu va mai fi lipicioasa daca se toarna putina apa fierbinte peste felioarele fierte si neracite.

Cartofii pentru iarna se pastreaza in pivnite curate, racoroase si uscate, la temperaturi de 2-8 grade, in intuneric, pentru evitarea incoltirii. Cartofii stau bine si in ladite, cu spatii libere intre scanduri, prin care sa circule aerul. In piureul de cartofi se adauga numai lapte fierbinte.

×
Subiecte în articol: gastronomie