x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari cei mai gustoși și fragezi porumbi

Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari cei mai gustoși și fragezi porumbi

de Redacția Jurnalul    |    03 Iul 2025   •   14:45
Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari cei mai gustoși și fragezi porumbi

Stiuleții de porumb sunt un desert preferat în zilele caniculare de vară. Deși metoda de preparare este simplă, fiind nevoie doar să-i fierbi, un ruc special te ajută să savurezi cei mai gustoși și fragezi porumbi.

Porumbul va avea un gust mai bun atunci când este gătit prin această metodă.

Mod de preparare

Porumbul este în mod natural destul de dulce, însă poți să transformi un desert banal într-unul cu totul excepțional. 

"Este cea mai eficientă și consistentă metodă de a-l găti bine. Pune porumbul într-o oală mare cu apă sărată, clocotită și lasă-l să fiarbă.", spune bucătarul Ashish Alfred, potrivit express.co.uk.

Trebuie să te asiguri că ai adăugat sare în apa în care îi fierbi înainte de a-i introduce în oală. 

Poți să adaugi și puțin lapte și unt în apă pentru o aromă mai bogată și mai cremoasă în timpul gătitului. După aceea, poți adăuga sare și piper, și chiar puțină paprika.

De asemenea, rebuie să alegi bucăți cu coajă umedă și verde aprins, care sunt strâns înfășurate în jurul porumbului, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: porumb