Însă pentru a obține consistența ideală, trebuie să acorzi atenție timpului de fierbere.
Cât timp fierbi gemul de prune
Gemul de prune ocupă un loc special în preferințele românilor. Are o aromă intensă și un gust care trezește amintirile dulci ale copilăriei.
Este însă nevoie să îl fierbi corect. Din momentul în care pui oala pe foc, trebuie să-l lași să fiarbă circa 40 de minute. În acest timp, amestecă regulat, mai ales spre final, pentru a evita ca gemul să se prindă de fundul vasului și să capete gust de ars.
Dacă folosești o oală grea sau aragaz cu flacără puternică, trebuie să așezi un suport metalic între ochiul aragazului și fundul oalei. Acest lucru ajută la o distribuire mai uniformă a căldurii și previne arderea.
Cum prepari magiun de prune
Magiunul nu necesită adăugarea de zahăr și trebuie să ai răbdare și timp. Acesta trebuie să fiarbă între 3 și 3 ore și jumătate, uneori chiar 4 ore. Totul depinde de soiul prunelor și de cât de zemoase sunt fructele.
Magiunul trebuie să scadă mult față de cantitatea inițială de fructe. În unele cazuri, volumul se reduce la o treime sau chiar mai puțin.
Dacă vrei un magiun foarte gros, poți să-l lași să scadă până la un sfert din volumul inițial. Va avea o aromă intensă, o textură densă și o dulceață naturală, potrivit spynews.ro.


