x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum prepari corect magiun de prune

Sfaturi în bucătărie. Cum prepari corect magiun de prune

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2025   •   09:20
Sfaturi în bucătărie. Cum prepari corect magiun de prune
Sursa foto: antena1

Una dintre vedetele preparatelor de toamnă este, cu siguranță, magiunul de prune.

Însă pentru a obține consistența ideală, trebuie să acorzi atenție timpului de fierbere. 

Cât timp fierbi gemul de prune

Gemul de prune ocupă un loc special în preferințele românilor. Are o aromă intensă și un gust care trezește amintirile dulci ale copilăriei.

Este însă nevoie să îl fierbi corect. Din momentul în care pui oala pe foc, trebuie să-l lași să fiarbă circa 40 de minute. În acest timp, amestecă regulat, mai ales spre final, pentru a evita ca gemul să se prindă de fundul vasului și să capete gust de ars.

Dacă folosești o oală grea sau aragaz cu flacără puternică, trebuie să așezi un suport metalic între ochiul aragazului și fundul oalei. Acest lucru ajută la o distribuire mai uniformă a căldurii și previne arderea.

Cum prepari magiun de prune

Magiunul nu necesită adăugarea de zahăr și trebuie să ai răbdare și timp. Acesta trebuie să fiarbă între 3 și 3 ore și jumătate, uneori chiar 4 ore. Totul depinde de soiul prunelor și de cât de zemoase sunt fructele. 

Magiunul trebuie să scadă mult față de cantitatea inițială de fructe. În unele cazuri, volumul se reduce la o treime sau chiar mai puțin.

Dacă vrei un magiun foarte gros, poți să-l lași să scadă până la un sfert din volumul inițial. Va avea o aromă intensă, o textură densă și o dulceață naturală, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: magiun prune