x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cutitul a fost si lingura si furculita

Cutitul a fost si lingura si furculita

14 Oct 2004   •   00:00

Din timpuri preistorice a fost folosit ca arma, unealta si ustensila pentru mancat. Designul actual al cutitului, folosit doar ca tacam, are o istorie recenta.

CRISTINA CATANA

Atunci cand se dadea o receptie, in Evul Mediu, in Europa, fiecare venea de acasa cu propriul cutit, pe care il purta in teaca la brau. Nu era un mod de aparare si nici nu se pregateau pentru duel!

MODERN. Cutitul era folosit ca si astazi pentru taierea bucatelor din farfurie. Numai ca pe atunci gazdele nu puneau aceste ustensile pe masa. Cutitele folosite de medievali ca tacamuri erau mici si ascutite doar pe o parte. Mai mult de atat, acesta avea mai multe intrebuintari. Dupa ce taiau mancarea cu el, il foloseau si pe post de furculita sau lingura.

PERICULOS. Chiar daca dupa un timp au fost folosite in mod frecvent ca tacam, cutitele au continuat sa fie si arme albe. De aceea, multifunctionalitatea lor reprezenta un pericol la mesele oferite cu generozitate de aristocratii vremii. Si astazi cutitul este perceput ca un pericol. Chiar daca a capatat forme si dimensiuni dintre cele mai ciudate, cutitul ramane o ustensila de bucatarie controversata.

INTERPRETAREA VISELOR

In cazul in care visati un cutit trebuie sa aveti grija. A doua zi veti fi pus in pericol. Daca cutitul va este oferit de o persoana pe care o cunoasteti inseamna ca aceasta se gandeste sa va ameninte sau are de gand sa va faca un rau. Daca cutitul din vis este aflat intr-o incapere care va este familiara, in sufletul dumneavoastra s-a cuibarit teama de a lua decizii importante de teama unui esec. Sunteti o persoana agresiva, daca va apare frecvent in vis un cutit cu care va jucati. In cazul in care cutitul din vis il folositi pentru a taia un obiect, a doua zi trebuie sa va stapaniti reactiile impulsive pentru ca veti avea de suferit. Exista si situatii in care aparitia cutitului in vise are o semnificatie pozitiva. Atunci cand il folositi ca tacam simbolizeaza energie si o mare forta fizica.
×
Subiecte în articol: gastronomie cutitul