REPORTER IN TIGAIE
Raman pe marginea trotuarului, aproape de bordura. Caut din priviri in stanga si-n dreapta. Imi lungesc gatul peste capetele trecatorilor intr-un du-te-vino continuu. Unii intra pe terasa din spatele meu, altii isi fac loc la autoservirea de alaturi. Cei mai multi se plimba pur si simplu.
SARUâ MANA, LITORAL. E seara in Eforie Nord. Doi gemeni, cate unul pentru carca fiecaruia dintre parinti, incep sa se paruiasca de la inaltimea la care stau cocotati. Mama ii altoieste profesionist din doua miscari si cum trec de mine incepe plansul. "Ti-am zis eu ca era mai bine sa-i lasam la mama!". Nu stiu daca e vocea tatalui revoltat sau a tanarului care vine din contrasens cu doi canisi in lesa. Duduia blonda din spatele lui nu-l baga-n seama. Pare mai preocupata de posteriorul unui domn care tocmai a coborat dintr-o decapotabila. Vrabia malai viseaza... Eu, asijderea. Dar la propriu. Ca-mi chioraie matele a zi lunga de plaja.
O CINA INTRE PRIETENI. "Haide inauntru!", aud in urma mea. "Credeam ca nu mai ajungi", adauga Catalin Grigorenco, gazda mea din seara asta. "Era gata sa ratezi dansatoarele", zambeste si-mi intinde mana. "Mi-a taiat calea un Phoenix", dau eu sa fac o gluma. "A! Hotelul. Ai gresit drumul, atunci. Nu-i al nostru. Doar restaurantul asta si autoservirea de-alaturi", ma lamureste Catalin in vreme ce ma conduce la masa, dincolo de scarile de lemn, pe terasa ca un pod acoperit de epoca victoriana.
Catalin Grigorenco, gazda perfecta, si
domnul Misa, cel care are mereu grija sa nu ducem lipsa de nimic la masa, si-au gasit ragazul de a ne sta o vreme alaturi
|
Cuhnia cu minuni in care pestele devine mititei, iar racii isi schimba de dragul
nostru culoarea, convinsi de mainile sigure ale maestrilor bucatari. Delicii...
|
Citește pe Antena3.ro
AVENTURA MARII
|
Chiar daca restaurantul nostru este abia in al doilea an de functionare, cred ca si-a castigat deja o notorietate. In primul rand, nu se face niciodata rabat de la calitate. Daca mananc ceva si nu-mi place, a doua oara nu se mai gateste. De altfel, bucatarii nostri au majoritatea specializari in strainatate, iar asta se vede si in calitatea preparatelor, dar si in varietatea de feluri de mancare.
|