Bucharest Food Festival este şi în anul acesta locul în care vă puteţi răsfăţa cu cele mai tentante delicatese. Una dintre ele, denumită cupcake, este o prăjitură aromată cu multă ciocolată, vanilie, lămâie sau căpşuni şi decorată cu bomboane, fulgi de cocos şi jeleu.
Deosebit de migăloasă şi de rafinată, aceasta are dimensiunile unei ceşcuţe cu ceai, fiind preferata multor personaje de la Hollywood, precum Tom Cruise. Iar dacă vrei să te relaxezi şi să te răcoreşti în acelaşi timp, încearcă un frappe, preparat anume cu brandy, cafea, lapte, frişcă şi îngheţată. Interesant este că un barista (un barman specializat) va realiza pentru tine desene în... ceşcuţa cu cafea. Tot ceea ce aveţi de făcut pentru a vă întâlni cu "personajele aromate" este să treceţi pragul Cafenelei Bari din Băneasa Shopping City pe toată perioada desfăşurării festivalului gastronomic (21-24 mai). (S.C.)
VINURI MEDALIATE
La Concursul Decanter World Wine Awards 2009, cel mai mare concurs de acest gen din lume, vinurile româneşti au obţinut două medalii de bronz Hyperion Cabernet Sauvignon 2006 şi Byzanthium Rosso di Valachia 2007 şi două menţiuni Prahova Valley Reserve Pinot Noir 2008 şi Cherry Tree Hill Shiraz Merlot 2008, produse de Cramele Halewood SA. Reuşita este cu atât mai remarcabilă cu cât au fost înscrise în concurs 10.285 de vinuri pentru jurizare, aparţinând unui număr de 2.240 de firme. Timp de trei zile, în cadrul Târgului Internaţional de Vinuri de la Londra, vizitatorii au fost încântaţi de rafinamentul vinurilor româneşti. (S.C.)
Citește pe Antena3.ro