x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Evenimente: În vizită la Fabrica de ciocolată

Evenimente: În vizită la Fabrica de ciocolată

de Veronica Bectas    |    Carmen Dragan    |    15 Dec 2010   •   17:17
Evenimente: În vizită la Fabrica de ciocolată

142623-bucate21-30-19.jpg De curând a rulat pe ecranele televizoarelor celebrul film „Charlie şi Fabrica de Ciocolată” în care Willy Wonka, proprietarul celebrei fabrici, îşi conducea vizitatorii. Aidoma personajelor din film, mii de copii şi adulţi au putut să vadă cu ochii lor cum se prepară visul dulce, când Cristian Stancu, directorul de marketing al Fabricii de Ciocolată Primola, şi Ionuţ Constantinescu, care joacă rolul „domnului din ciocolată”, îmbrăcat într-un costum din catifea ciocolatie şi joben, model al secolului al XVII-lea din America de Sud, au condus vizitatorii, îmbrăcaţi în straie de laborator, de-a lungul întregului traseu de fabricaţie. Oaspeţii au văzut cum boabele de cacao prăjite se transformă din pulbere fină în bucăţelele delicioase de ciocolată, cu sau fără umplutura ameţitor de parfumată de căpşune, kiwi, banane, ananas, alune, stafide şi altele. O altă secţie, cu care se mândreşte fabrica, este cea a biscuiţilor cu parfum îmbietor şi a napolitanelor trase în ciocolată, ultima creaţie a „vrăjitorilor” din delicioasa poveste a dulciurilor. Aparatura complet automatizată şi curăţenia deosebită din întreaga fabrică, dar şi ingredientele absolut naturale şi ecologice sunt garanţia calităţii produselor care stârnesc poftele până la patimă.

 

În ţară
10-19 decembrie. Serbările Crăciunului. Timişoara. La Centrul Regional de Afaceri din oraş se organizează un târg naţional general de bunuri de larg consum şi cadouri.

16-19 decembrie. Târgul Cadourilor şi Lumea copiilor. Suceava. În mall-ul din oraş se organizează acest târg de unde fiecare sucevean poate cumpăra cadouri şi suveniruri.

16-24 decembrie. Cadouri de Crăciun. Braşov. În Piaţa Sfatului se găsesc diverse cadouri pentru cei dragi. Nu vor lipsi suvenirurile culinare.

În lume
18 decembrie. Târg de vinuri şi brânzeturi. Baltimore. La acest târg se organizează expoziţii cu vânzare de vinuri şi brânzeturi. Nu vor lipsi degustările şi concursurile culinare.

24-26 decembrie. HortiExpo 2010. Pragati Maidan, New Delhi, India. Este cea de-a treia ediţie a expoziţiei internaţionale. Vor fi expuse şi preparate din fructe şi legume.

23-24 decembrie. Noaptea ridichilor. Oaxaca, Mexic. Diverse figurine sculptate în ridichi sunt rea­lizate cu ocazia acestui eveniment. Este o sărbătoare tradiţională.

×
Subiecte în articol: culinar agenda gurmanda