x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Experienţă inedită în clubul "insomniacilor"

Experienţă inedită în clubul "insomniacilor"

de Lacrima Andreica    |    06 Aug 2009   •   00:00
Experienţă inedită în clubul "insomniacilor"

Cartofi bio cu brânză telemea bio, cu rozmarin, pătrunjel, caşcaval învechit, toate bio şi la sfârşit o minune de gust de care nu te îndurai să te desprinzi. Un gust care te poartă înapoi spre casa bunicilor în care ulciorul cu lapte proaspăt ori "proaspăt" prins, cu smântână şi unt de casă, toate te îmbie să creşti mare şi voinic.



Aşa s-ar rezuma prezentarea culinară cu demonstraţie inclusă a tinerilor manageri ai magazinului care vinde doar produse bio din Cluj, "Coşul Verde", care acum au demarat un proiect prin care oferă gustări bio într-unul dintre barurile cele mai cunoscute şi frecventate ale Clujului - Insomnia, lansând în acest mod prima iniţiativă de acest fel din România.

Patronii clubului s-au gândit că tinerii care vin şi consumă au nevoie şi de un "ajutor culinar". Iar de la ideea năstruşnică de a crea un "club de recuperare" pentru cei care au consumat în exces au ajuns la ideea de a le oferi ceva cu adevărat sănătos. Au pus cap la cap ideea cu un american îndrăgostit de România şi tinerii de la "Coşul Verde". "Eu, prietenul şi partenerul meu Ed Klauning de la Eco Ruralis, cei care organizează trupele de voluntari din toată lumea venite să ajute agricultorii ecologici de la noi, aşadar noi ne-am gândit că ar trebui să oferim ceva care să fie bio, să fie gătit repede şi să meargă nemaipomenit de bine la o bere rece. Aşa că am creat «cartofii plini de sine»", explica Tudor Brădăţean, nu doar şef-bucătar bio, ci şi unul dintre managerii primului magazin bio din Cluj, "Coşul Verde".

Cartofi cu orgoliu

Sau mai bine-zis, "cartofii plini de sine", aşa cum apar ei în meniu, se fac foarte simplu. Dar musai nevoie mare să fie toate ingredientele bio. Aşadar, coaceţi 5 cartofi mici, cât încape pe-o măsea. Tăiaţi-i pe jumătate, scobiţi mijlocului şi amestecaţi-l cu cuburi de telemea bio, puţin rozmarin şi pătrunjel bine mărunţite şi bio musai şi ele. Adăugaţi 1-2 linguri de iaurt bio, gras, puţină sare şi dacă vă place o umbră de sare tocată fin. Umpleţi jumătăţile scobite de cartofiori, acoperiţi cu o feliuţă de caşcaval învechit, bio şi el, şi daţi la cuptor până ce deasupra se face o crustă crocantă. Se presară cu pătrunjel tocat fin şi se serveşte alături de o mână de ardei iute, copţi, decojiţi, tocaţi şi amestecaţi cu puţin ulei şi sare, după gust.

×
Subiecte în articol: cartofi bio