x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Festivalul Fructelor de Pădure

Festivalul Fructelor de Pădure

de Florina Grigorie    |    07 Oct 2008   •   00:00

Festivalul Fructelor de Pădure a avut loc între 3 şi 5 octombrie la Piatra-Neamţ şi s-a aflat la prima ediţie, fiind iniţiată de ANTREC ­ Filiala Neamţ, Consiliul Judeţean Neamţ şi susţinută de Direcţia Silvică Neamţ.



Festivalul Fructelor de Pădure a avut loc între 3 şi 5 octombrie la Piatra-Neamţ şi s-a aflat la prima ediţie, fiind iniţiată de ANTREC ­ Filiala Neamţ, Consiliul Judeţean Neamţ şi susţinută de Direcţia Silvică Neamţ. "Prin acest gen de evenimente se doreşte realizarea unui brand care să ajute la dezvoltarea şi promovarea turismului de pe aceste plaiuri binecuvântate de Dumnezeu", a declarat Mişu Chiruc, preşedintele ANTREC – filiala Neamţ. Acest festival se va desfăşura an de an, dorindu-se instaurarea unei tradiţii şi reprezentând un prilej pentru ca gastronomia locală specifică acestei zone de munte să fie pusă în valoare.

Fructele de pădure au constituit "tema culinară" a festivalului, fiind prezentată sub diverse forme, de la siropuri şi nectaruri din fructe de pădure la gemuri, şerbeturi, dulceţuri, ceaiuri, medicamente din fructe de pădure şi cosmetice naturale.

Simpozion
Toate acestea au constituit şi tema simpozionului ce s-a desfăşurat cu această ocazie. S-au prezentat subiecte interesante atât cu privire la existenţa acestei bogăţii a pădurii, cât şi la utilizarea ei în gastronomie şi farmaceutică. Cei implicaţi în simpozion ­ Direcţia Silvică Neamţ, Centrul de cercetare Plantavorel, Academia Oamenilor de Ştiinţă Filiala Neamţ ­ au prezentat comunicări la temă.

S-au organizat trei concursuri pentru: cel mai gustos produs, cel mai original produs şi cea mai frumoasă prezentare, dar şi un concurs de desene pentru copii.
Au răsunat concerte de muzică populară şi nu numai, s-a petrecut cu mici şi bere, iar la standurile amenajate au putut fi degustate fructe de pădure şi produse obţinute din acestea.

×
Subiecte în articol: gastronomie pădure