Ovidiu Cuncea - Punea mere in ciorba / Capsuna de primavara / Simbolul victoriei / Intre vin si bere / Sanatate aromata / Speranta, arc in cer / Masa proletara / De la bicicleta la salata de fructe / Amintirile unei prajituri / Aspectul fara gust / Bulgaria - Drapelul gastronomic / Schimbarea chipului / Un mancacios grabit
|
|
|||||||||||||||
UN SUPLIMENT
IN FIECARE ZI |
|||||||||||||||
Ed. Colectie |
Sanatate |
Gastronomie |
Casa |
TV |
Credinta |
Citește pe Antena3.ro
Stagiune cu capsuni
|
Spre finalul primaverii si apoi din plin in lunile de vara, fructele vor⦠lua cu asalt bucatariile, provocandu-ne sa le transformam in dulceturi, serbeturi si prajituri dintre cele mai fine. Ni se promite un veritabil festival al savorilor, in deschiderea caruia vor defila capsunile, fragii si surata lor, zmeura. Ne vor inrosi buzele si vor provoca adevarate emotii papilelor gustative.
"Stagiunea" fabuloaselor "rozacee" poate incepe! Ele pot fi folosite de la aperitiv - fragii, mai ales; si tot din ei se prepara o supa usoara, acrita cu zeama de lamaie si in care se adauga o lingura cu smantana - la desert, acolo unde fantezia e in floare.
Va propunem de aceasta data sa gustati din retetele dulci ale Jurnalului de bucatarie, vedeta incontestabila a "spectacolului" nostru fiind o minunata tarta cu capsuni (de altfel, o reprezentatie in "avanpremiera", special pentru domniile voastre, cititorii!).
Savoare si prospetime!
ARHIVA - Jurnalul de Bucatarie
|