x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Food world

Food world

21 Feb 2007   •   00:00

Regal culinar la Bangkok

Cunoscatorii celor mai rafinate feluri de mancare s-au strans din toate colturile lumii pentru a fi prezenti saptamana trecuta la Bangkok la un adevarat festin culinar ce a cuprins 11 feluri, iar pretul de participare a fost fixat la suma, deloc de neglijat, de 29.000 de dolari de persoana. "Am limitat numarul locurilor la 40 si pana la aceasta ora toate au fost ocupate", a precizat Kanokrat Petchpornprapas, purtatorul de cuvant al luxosului Restaurant Mezzaluna, unde a fost organizata aceasta gala culinara. Felurile de mancare ce au fost oferite participantilor la aceasta sarbatoare gastronomica au fost realizate de sase sefi bucatari europeni, iar la eveniment si-au rezervat locuri gurmanzi din Asia, Europa si Orientul Mijlociu. Din meniu au facut parte bucate alese precum foie gras, boeuf de Kobe, caviar Beluga si trufe negre. Pentru fiecare fel de mancare din meniu gurmanzii, care si-au permis sa plateasca 29.000 de dolari pentru a participa la eveniment, s-au putut delecta cu cate un sortiment diferit de vin, vedetele indiscutabile fiind un Chateau Latour 1955 si un Chateau d’Yquem 1967. (C.C.)

Festivalul placintelor in judetul Botosani

Zeci de gospodine din localitatea Stauceni din judetul Botosani s-au intrecut sambata seara intr-un festival al placintelor. Manifestarea, ajunsa la editia a patra, a fost organizata de Primaria comunei Stauceni. "La inceput, noi am privit aceasta adunare ca o sezatoare intre oamenii gospodari din sat, dar a capatat dimensiuni si a devenit un festival. Este un prilej ca oamenii sa uite problemele de peste an si sa se pregateasca de intrarea in Postul Pastelui asa cum se cuvine", a declarat primarul Mihai Chihaia. Pe langa placintele pregatite acasa dupa retetele traditionale, femeile din comuna au venit la festival cu sarmale, friptura, cozonac si vin. Organizatorii au oferit tuturor celor prezenti un berbec la protap, dar si un program de muzica populara sustinut de artistii din localitate. (C.C.)

Budinca lui Noe
O arca din care au fost distribuite 5.000 de portii de "ashura" - un preparat traditional turcesc cunoscut ca "budinca lui Noe" - a fost instalata in Parcul Obor. Primaria Sectorului 2, alaturi de Fundatia Tuna si de Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, a marcat astfel sarbatoarea traditionala turceasca "Ziua budincii lui Noe", dedicata familiei, prietenilor si vecinilor. (C.C.)
Subiect de film
"Beti, mancati si vedeti filme!" - Aceasta este deviza sub care a fost inaugurata la Berlin una dintre cele mai originale sectiuni dintr-un mare festival international, cea care are ca obiect de analiza "Mancarea si distractia ca subiect de film". Practic, de duminica si pana joi, in vasta sala de spectacole Martin Groppius au fost proiectate filme de toate genurile dedicate artei culinare. (C.C.)

×