x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Food world

Food world

24 Ian 2007   •   00:00

Sarbatoare romaneasca la Toronto

Consiliul Parohial al Bisericii "Sfantul Gheorghe" din Toronto va organiza o intalnire romaneasca dedicata Zilei Unirii. Duminica, 29 ianuarie, de la ora 13:00, toti romanii sunt invitati in Sala Dacia. Evenimentul va cuprinde o prezentare a momentului istoric al Unirii Moldovei cu Tara Romaneasca de la 24 ianuarie 1859, precum si o masa festiva cu bucate alese pregatite de "Reuniunea Doamnelor" din parohie. Cei care vor fi prezenti se vor strange intr-o hora romaneasca. (C.C.)

Friptura de 1.000 de dolari

Friptura cu cartofi prajiti face furori la New York. Nu este insa o simpla friptura. O singura portie poate costa mai mult de 1.000 de dolari. Este vorba despre wagyu sau bovina de Kobe, o rasa japoneza adusa in America. Aceasta trebuie servita intr-un decor modern si o atmosfera romantica. Pentru o singura portie de wagyu (450 g), insotita de cartofi prajiti italienesti, o persoana plateste 750 de dolari. Varianta cu trufe albe trece deja de 1.000 de dolari. Printre amatorii fripturii din bovina japoneza se numara si Ivana Trump si actorul Mickey Rourke. (F.C.)

Saptamana supei

In perioada 13-20 ianuarie, la Bruxelles, langa Teatrul de Opera, a avut loc a cincea editie a manifestarii "Saptamana supei". Cu aceasta ocazie s-au preparat 3.000 de litri de supa din rosii pasate si perisoare din carne. Conform unei statistici, aceasta este supa preferata de majoritatea belgienilor. (A.B.)

Bananul si loteria

Populatia unei regiuni din Thailanda a transformat un banan in loc de pelerinaj, pentru ca se crede ca pomul poate prezice numerele castigatoare de la loterie. Gazetta Phuket a relatat despre un cautator de comori care a calatorit la Koh Sireh dupa ce a auzit de puterile miraculoase ale copacului. Localnicii amesteca pudra cu apa, toarna solutia pe coaja bananierului si asteapta ca aceasta sa se usuce. Dupa aceea se uita sa vada ce numere se observa. Sunt numerosi oamenii care spun ca, folosind aceasta tehnica, au castigat premii la loterie. (C.C.)

Podeaua aragaz

Oficialii chinezi investigheaza cazul unui chinez pe podeaua casei caruia se pot face omlete fara folosirea unei surse de caldura sau energie. De cand au aflat de minune, o multime de oameni s-a strans in casa lui Liu Yawen pentru a vedea cu ochii lor cum se prajesc ouale. Podeaua chinezului poate praji omleta in 10 minute. Multi cercetatori se straduiesc sa dezlege misterul, dar nu au reusit sa afle de ce podeaua casei se incalzeste atat de tare. (C.C.)

Masa preistorica
O casa de licitatii londoneza a scos la vanzare o masa din lemn de pe vremea cand oamenii inca locuiau in pesteri. Vechimea de 30.000 de ani a fost stabilita prin metoda izotopului de carbon. Masa a fost descoperita intr-o pestera din Noua Zeelanda si s-a conservat foarte bine, din cauza lipsei aerului. Cel care si-a adjudecat masa a platit 7.000 de lire sterline. (C.C.)
Ardeiul vindecator
Cercetatorii de la Universitatea din Nottingham au descoperit recent ca persoanele bolnave de cancer se pot vindeca daca mananca preparate picante. Vedeta este, fara indoiala, o substanta numita "capsaicin", aflata in ardeiul iute "jalapeno". Interesant este ca aceasta substanta ataca doar celulele bolnave, nu si pe cele sanatoase. (S.C.)

×