Anual, maestrii bucatari participa la cel mai important eveniment gastronomic din Romania: "Best Chef of Bucharest". Anul acesta metoda de jurizare a fost total diferita de cea din anii precedenti.
Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), din Bucuresti, a fost locul, la 13 octombrie a.c., al unui adevarat regal gastronomic. Actualul palat al artelor, fosta resedinta domneasca, devenita, prin transformari multiple, palat regal, a gazduit cea de-a saptea editie "Best Chef of Bucharest". Spiritul filantropic al elitelor de odinioara a fost reinviat datorita directorului acestui asezamant, doamna Roxana Theodorescu. Domnia-sa ne-a comunicat: "Competitia bucatarilor este unul din cele doua evenimente devenite traditionale organizate anual de «Prietenii Muzeului». Initiativa aceasta este, in primul rand, o actiune caritabila, care isi propune sa stranga fonduri necesare pentru MNAR. De-a lungul acestor manifestari, s-au premiat "cele mai ospitaliere restaurante" si "performerii artei gastronomice" din Capitala Romaniei.
LAUREATI
|
Juriului i-a revenit o misiune grea. El a avut de ales din 25 de restaurante doar patru. Inca din iunie au inceput examinarile. Astfel, cei 50 de membri au decis ca cel mai bun restaurant din Capitala este "Balthazar", care are drept specific fuziunea dintre bucataria franceza si cea asiatica. Argintul a fost luat de restaurantul
cu specific international "Crowne Plaza". Locul trei
i-a revenit localului "Aquarium", care are in meniu preparate italiene. Ultimul premiu a fost castigat de "Marriott" - restaurant cu specific international.
|
PREMII
|
Pe langa recunoasterea ca cele mai ospitaliere restaurante din Capitala Romaniei, cei care s-au clasat pe primele trei locuri au beneficiat si de premii materiale din partea sponsorilor. Astfel, "Barthazar" a primit 3.000 de euro, "Crowne Plaza" - 2.500 de euro, iar "Aquarium" s-a ales cu 2.000 de euro. La sfarsitul serii, sponsorii si invitatii au licitat lucrarile tinerilor artisti plastici expuse in Rotonda Salii Tronului.
|