x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Gustul curiozitatii

Gustul curiozitatii

17 Mai 2006   •   00:00
Gustul curiozitatii
DICTIONAR GASTROLOGIC
FEMEIA. Dotata cu excelente capacitati intelectuale, femeia din zodia Gemenilor este o persoana care incearca toata viata sa invete ceva nou. Pasionata de calatorii si iubitoare de viata sociala, ea nu se va simti niciodata bine in intimitate, ci, din contra, va fi in largul ei in locurile in care se afla multa lume si unde poate sa-si exercite spiritul sociabil. De aceea, bucataria nu este un spatiu care s-o cucereasca pentru prea multa vreme, poate si din cauza faptului ca cere multa migala si multa atentie. Superficialitatea si graba permanenta in care se afla nativa acestei zodii o vor face sa indrageasca mai degraba mesele in oras sau semipreparatele.

Chiar daca nu este pasionata de gatit, asta nu inseamna ca nu e totusi o mare mancacioasa. Si adora in general mancarurile cu multe calorii, desi organismul ei are nevoie mai degraba de alimente usoare. Zarzavaturile, fructele, branzeturile, carnea de pui fripta, toate ii plac la nebunie si o ajuta sa-si pastreze tonusul si silueta, dar atunci cand are prilejul mananca cu mare pofta si sosuri grele, salate cu maioneza sau carne mai grasa. Numai ca va avea grija toata viata sa pastreze echilibrul intre ceea ce ii place si ceea ce trebuie sa faca, aceasta fiind de altfel una dintre marile ei calitati.

BARBATUL. Spirit optimist, cu o personalitate magnetica, barbatul zodiei Gemeni este vesnicul adolescent. Caracterizat de o permanenta curiozitate, el va fi intotdeauna un explorator. Ceea ce-l va ajuta mai ales in spatiul gastronomic. Desi nu e pasionat de gatit, ii face placere sa urmareasca din cand in cand procesul de preparare a alimentelor, numai sa nu dureze prea mult. Si pentru ca are spirit artistic, ii va face placere sa aseze alimentele pentru a fi servite. Mereu grabit, nu va avea niciodata prea mult timp disponibil sa se ocupe de aceste mici placeri si va prefera sa apeleze, pentru a eficientiza totul, la serviciile unui fast-food. Pentru ca, in ultima instanta, ceea ce conteaza este sa se sature. Mult si repede, aceasta ar putea fi considerata deviza lui in materie de arta culinara. Ca si femeia din zodia Gemeni, adora spatiile largi, pline de lume, pentru ca stie ca poate cuceri. De aceea, daca se va hotari sa gateasca o va face de obicei impreuna cu un grup de prieteni, iar scopul nu va fi intotdeauna acela de a manca podusele preparate, ci distractia... Pe de alta parte, daca sunteti sotia unui Geaman, una dintre cele mai mari bucurii pe care i le puteti face este sa-l asteptati cu masa incarcata de bunatati. Pentru ca el este de fapt un mare gurmand...

PUI CU ROSII

  • INGREDIENTE: un pui, ulei de masline, 5 rosii, verdeata, smantana, sare, piper.
  • PREPARARE: Puiul se pune la calit intr-un ceaun cu ulei de masline, sare si piper. Separat, rosiile se taie in jumatati si se calesc putin pe o parte si pe alta in ulei de masline. Cand este gata, puiul se asaza pe o farfurie alaturi de rosiile rumenite, se toarna deasupra sos de smantana si se presara verdeata tocata marunt.
  • SALATA CU CIUPERCI

  • INGREDIENTE: o cutie cu ciuperci, doua rosii, un ardei gras, o legatura de ceapa verde, un ou, doi catei de usturoi, verdeata, ulei de masline, sare, piper, otet de mere.
  • PREPARARE: Rosiile si usturoiul se taie in felii, ardeiul gras cubulete, iar ceapa verde se toaca marunt. Oul se fierbe, se taie in bucati si se amesteca bine cu legumele. Se adauga ciupercile, se sareaza si se pipereaza. Se drege cu ulei, otet si se presara verdeata tocata.
  • TOP CULINAR
    CARNE
    e bine-venita oricand.
    LEGUME
    sunt gustoase si sanatoase.
    DULCE
    traiasca ciocolata!
    PESTE
    daca e bine gatit...

    ×