Adriana Gradea (nascuta Cordali) este o romanca stabilita in SUA. Din dragoste de Romania, vrea sa ii invete pe americani sa manance romaneste.
Jurnalul National: Pasiunea dumneavoastra pentru gatit a inceput din Romania sau dorul de bucatele de acasa v-a starnit?
Adriana Gradea: Pasiunea pentru gatit nu a inceput in Romania, ci in Italia. Nevoia m-a facut sa incep sa gatesc. Cu timpul, ajungand in SUA, mi s-a facut dor si am luat retetele prin telefon si le-am recreat aici.
Gasiti in SUA toate ingredientele necesare prepararii retelor romanesti?
Gasesc mai toate ingredientele, daca stiu unde sa caut, mai putin leustean si cimbru. In prezent, imigratia in SUA e pe domeniu tehnic, astfel ca romanii nu prea fac magazine sau restaurante. De aceea, cred ca populatiile autohtone trebuie sensibilizate, mai ales ca exista interes pentru alte bucatarii.
Carte de bucate
De unde ideea unei carti de bucate romanesti in SUA?
VIITOR. Adriana doreste ca fiica ei sa stie sa gateasca romaneste |
Veti introduce in cartea de bucate doar preparate traditionale sau veti incerca sa le adaptati tendintelor moderne in gastronomie?
Cartea la care m-am gandit va prezenta cate o reteta traditionala romaneasca, urmata de o variatie pe aceeasi tema.
Credeti ca gastronomia face parte atat de mult din cultura romaneasca, incat sa fie o carte de vizita?
Bucataria romaneasca e plina de surprize placute. Toti cei care au incercat mancaruri romanesti au fost impresionati. Pe mine ma intristeaza ca nu se face mai mult pentru promovarea culturii romanesti in lume. Frecvent fac voluntariat in care le vorbesc despre comunitatea din Romania.
Câinele dispărut al unei familii a găsit drumul către casă și a sunat la ușă ca să anunțe că s-a întors
Citește pe Antena3.ro
Prietenii dvs. americani apreciaza bucatele romanesti? Daca da, care au cel mai mare succes?
De curand am servit salata de vinete si ciuperci cu maioneza prietenelor mele si le-au placut foarte mult. Supele si ciorbele pe care le fac au mare success.
|
MAMALIGA CU BRANZA SI SUNCA |