"Daca vesel se traieste fa asa, daca vesel se traieste fa asa, daca vesel se traiese unul altuia zambeste, daca vesel se traieste fa asa". Cum "asa"? Pai sa va spun. Acest cantecel se cere insotit de efort fizic.
|
|
JAPONIA. As indrazni sa numesc inghetata desertul preferat al celor mari, dar mai ales al celor mici, din lumea larga. Copiii niponi mananca inghetata Macha. Ea se face din inghetata de vanilie sau de frisca, amestecata foarte bine cu praf de ceai verde. Pudra da un gust usor amar care mai taie din dulceata celuilalt ingredient. Numele desertului verde vine chiar de la denumirea ceaiului si se citeste "macia". Inghetata Macha nu cere toping, se poate orna cu cubulete de banane sau de portocale.
INGHETATA DE FRAGI, CAPSUNI, ZMEURA |
CLATITE CU INGHETATA Preparare: Se amesteca oul cu faina, se adauga laptele, un pic de sare si se omogenizeaza. Intr-o tigaie se incinge uleiul. Se agita pasta si se toarna cam jumatate de polonic in tigaie. Intoarcem clatita pe cealalta parte. O scoatem din tigaie. Lasam sa se raceasca si o umplem cu inghetata. |
RECE SI PRAJITA
|
Daca am sa va spun ca in China se prepara inghetata prajita, veti crede ca va mint. Nu, chinezii nu se tem mai mult decat altii, sa raceasca. Ei prefera sa combine gusturi si temperaturi diferite intr-un singur preparat. Poate credeti ca se ia o cupa cu inghetata si se pune pe tigaia incinsa. Nu gresiti foarte mult. Doar ca inghetata se inveleste mai intai in sos bechamel (care arata ca sosul caramel) si se pune la cuptor. Sosul formeaza o crusta, care mentine inghetata rece. Parintilor care si-au scos copiii la o inghetata, le recomandam sa guste Ice caf... (cafea in care se adauga trei cupe de inghetata de vanilie), sau Sgropino (cocteil facut din inghetata, sampanie si vodca). In post puteti sa va bucurati de inghetata de fructe de padure. Aceasta se face cu apa plata.
|