x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar "În orice ţară în care am fost mi-a plăcut mult de tot”

"În orice ţară în care am fost mi-a plăcut mult de tot”

05 Iul 2010   •   00:00
● Ce crede Oana Sârbu despre vacanţe?
● Toate sunt minunate, trebuie doar să ştii să profiţi la maximum de ele, deoarece trec mult prea repede.

● Ce ii place Taurului să facă în vacanţă
?
● Fiind o fire lentă, îmi place să dorm mult, să mă relaxez, dar îmi place să merg mult pe jos, să văd cât mai multe locuri. Dacă există şi un SPA, atunci fac saună, masaj şi înot.

● Care ar fi vacanţa ta ideală?
● Toate vacanţele sunt minunate. Trebuie să ştii să profiţi la maximum de vacanţă, fiindcă trece foarte repede, iar mie-mi place să călătoresc oriunde.

● Mai ţii minte prima vacanţă pe cont propriu? Unde ai fost, cum te-ai distrat, ce te-a impresionat, cât de repede ai ramas fără bani?
● Prima ieşire din ţară a fost la Salzburg, împreuna cu soţul meu, în 1990. Am mers să vizităm nişte prieteni, o familie de austrieci pe care o cunoscuserăm în România, care locuia undeva la ţară şi avea o fermă de animale. A fost superb, ţin minte că în faţa vitrinei primului magazin care mi-a ieşit în cale am plâns. Timpul petrecut acolo a fost minunat, am să-mi aduc cu drag aminte. Problema banilor nu se pune în vacanţă. Am fost şi-n vacanţe scumpe rău, dar şi în unele cu buget mai mic. Oriunde te poţi simţi superb dacă ştii cum să te administrezi. În altfel de vacanţe am ieşit prin ţară cu parinţii mei - până să devin adolescentă şi să încep să plec în turnee. Vara mergeam de obicei la mare. Preferam staţiunea Neptun, o adevarată bijuterie la vremea respectivă.

● Care e cel mai nebunesc lucru pe care l-ai făcut într-o vacanţă?
● Din punctul meu de vedere, fiindcă nu-mi place să trăiesc senzaţii tari, foarte multe lucruri mi se par excentrice. În Tenerife am fost cu telecabina la 3.000 m altitudine, iar în Los Angeles, la Disneyland, am fost forţată să mă dau cu un trenuleţ în care făceam infarct dacă mai stăteam un minut.

● Ai avut vreo destinaţie care, odată atinsă, ţi-a născut ideea de "aici vreau să mă retrag la pensie"? Care este acel loc?
● În orice ţară în care am fost mi-a plăcut mult de tot. Ar trebui să mă retrag undeva, la mare, într-un loc cu mult soare. Şi nu trebuie să aştept până la pensie. Mi-au plăcut Sicilia, Israel, Grecia, Italia şi, nu în ultimul rând, m-aş retrage pe planeta America!

● Dacă în momentul ăsta cineva ţi-ar spune "îţi plătesc o vacanţă cu condiţia să motivezi de ce vrei sa mergi acolo", ce-ai alege şi de ce?
● O vacanţă plătită ar fi binevenită oriunde pe lumea asta. Într-o ţară caldă, poate în Maroc, fiindcă n-am fost acolo şi am auzit că e superb.

● Unde ţi-ai petrecut cel mai recent concediu?

● În iarnă, după Revelion, la ski, în Alpii Dolomiţi. Eu nu schiez, dar am fost cu un grup şi cu partenerul meu. Toată ziua m-am răsfăţat la SPA!...

● Muzica te "obligă" să mergi în multe locuri, astfel că utilul (concertele) se îmbină cu "plăcutul" (călătoria, distracţia). În ce locuri ţi-ar face plăcere să te întorci doar pentru partea cu "plăcutul"?
● Nu-ţi imagina că am fost să cânt în foarte multe ţări. Am fost în America de Nord, aproape peste tot în SUA şi Canada, dar şi în Germania sau în Israel, unde sunt comunităţi de români. N-aş repeta acest gen de turnee, dar m-aş întoarce în America oricând, oriunde.

● Îţi aminteşti vreo întâmplare din vacanţe pe care ai putea să ne-o povesteşti la capitolul "can-can"?
● Nu.

● Care sunt lucrurile care nu-ţi lipsesc niciodată din bagaj când pleci în călătorie? (în afară de actele de identitate, fireşte)
● Mă car cu destule după mine. În ultimii ani m-am obişnuit să car cât pot de puţin pentru a avea loc în bagaje cu ce cumpăr la intoarcere. Nu uit produsele de îngrijire şi cât mai multă lenjerie de corp.

● Ai făcut deja un traseu cu destinaţii în care trebuie neapărat să-l duci pe Stelian? Dacă da, ce destinaţii ai recomanda şi altor mămici?
● Pe Alex Stelian îl voi duce peste tot unde voi vedea cu ochii, în toată lumea. Şi asta căt de curând!

Articol preluat de pe site-ul www.zodiac-travel.ro

×
Subiecte în articol: info travel