x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Încă o regină la Southampton

Încă o regină la Southampton

de Magda Cristina Ursache    |    11 Oct 2010   •   00:00

Astăzi, 11 octombrie, vasul de croazieră Queen Elisabeth al prestigioasei  companii maritime Cunard Line va fi lansat la apă chiar de către Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Queen Elisabeth este cea de a treia "regină activă" din flota Cunard Line, după Queen Mary II şi Queen Victoria. Nava a ajuns la Southampton vineri, 8 octombrie. Queen Elisabeth a a fost construită în Italia şi vine să înlocuiască o navă celebră, Queen Elisabeth 2 (QE2), care a efectuat ultima sa cursă de traversare a Alanticului în anul 2008. După ce a fost "pensionată" de flota engleză, a fost vândută în Dubai, către dezvoltatori Nakheel, fiind acostată acum la Port Rashid.

"Queen Elisabeth aduce un plus de spectaculozitate unei flote care oricum era spectaculoasă. Promite să fie o adevărată stea a mărilor şi noi invităm cât mai multă lume să fie alături de noi la lansarea ei la apă", a declarat Peter Shanks, preşedintele şi directorul general al Cunard Line.

Este cea de a treia navă din flota Cunard care poartă numele legendarei regine Elisabeta I. Prima a fost lansată în Scoţia, la Clyde, în anul 1938. Pe atunci, "tiza" sa, actuala regină Elisabeta a II-a, avea numai 12 ani. După aproape trei decenii, regina avea să participe şi la lansarea la apă a QE2. Astăzi, suverana Marii Britanii este "naşa" celei de a treia Queen Elisabeth, care este cu 16 punţi mai înaltă decât predecesoarea sa şi cu 33 cm mai lungă.

Mâine, la ora 17, Queen Elisabeth va pleca în prima sa călătorie peste Atlantic.

×
Subiecte în articol: travel news