x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

de Cristina Andreea Catana    |    23 Aug 2005   •   00:00
OMOLOGARE. Producatorii de branza in coaja de brad din Bran vor sa omologheze acest produs. Primaria localitatii poarta discutii in aceasta perioada cu Asociatia crescatorilor de ovine din Brasov.
Primarul Branului, Gheorghe Hermeneanu, a declarat ca spera in omologarea unor produse cum ar fi branza in coaja de brad si urda sarata pentru care s-au facut demersuri si la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci si la Ministerul Agriculturii de unde se asteapta un raspuns.
Primarul a precizat ca cele doua produse sunt specifice zonei Branului si ca retetele autentice pentru acestea exista doar aici. Un kilogram de branza in coaja de brad se vinde in prezent cu peste 200.000 de lei vechi.

BRITANIC. Londra scoate in lume bucatele cele mai alese. "Targul preparatelor deosebite si al specialitatilor", care va avea loc in perioada 4-6 septembrie in capitala Regatului, va strange la un loc bucate delicioase de pe intregul cuprins al tarii. Pentru participanti concursul de "cel mai bun gust" este miza targului. Organizatorii spun ca obtinerea acestei dinstinctii este sinonima cu castigarea unui premiu Oscar.

×
Subiecte în articol: gastronomie