x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

de Cristina Andreea Catana    |    30 Iul 2005   •   00:00
PAPRICAS DE CIUPERCI. Un covasnean va gati, la 6 august, cu ocazia Zilelor Comandaului, papricas dintr-o tona de ciuperci adunate de locuitorii comunei, 60 de kilograme de ceapa, 25 de kilograme de ardei grasi, 6 kilograme de ardei rosii, 25 de kilograme de rosii, 20 de litri de ulei si 45 de kilograme de smantana. Totodata, pentru prepararea papricasului, mai este nevoie de cate o jumatate de kilogram de piper negru si de piper alb, sare si patrunjel, transmite corespondentul Mediafax. Nagy Laszlo, care este din municipiul Sf. Gheorghe, se considera doar un bucatar de placere, chiar daca locuitorii municipiului nu pot sa uite cei 1.100 de litri de ciorba de peste gatita de el de Zilele Sf. Gheorghe sau tocana din 500 de kilograme de carne de vita preparata pentru locuitorii municipiului Targu-Secuiesc in cadrul Zilelor Targului Secuiesc. Nagy Laszlo este presedintele "Asociatiei Bucatarilor Hobby Kulin Art-Toure" din Covasna si are o emisiune despre arta culinara la un post de radio local.

BERE. Unul dintre cele mai mari festivaluri care celebreaza berea va avea loc in capitala britanica intre 2 si 6 august. Anul trecut au fost peste 46.000 de vizitatori, iar organizatorii se asteapta sa depaseasca acest record de participare. Cel mai placut moment al evenimentului este degustarea sortimentelor de bere prezente la festival, sub indrumarea atenta a unui specialist, care are rolul de a da explicatii legate de caracteristicile berii degustate.

CAMPANIE. Patronul unei brutarii din orasul rusesc Chelyabinsk a luat decizia de a le pune pe vanzatoare sa se dezbrace pentru a avea o vanzare mai mare. Campania se desfasoara sub sloganul "Checurile noastre sunt mai bune!", informeaza ananova.com. Vanzarile au crescut considerabil, mai ales ca s-au imprastiat afise nud cu vanzatoarele, prin tot orasul.

×
Subiecte în articol: gastronomie