x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

de Jurnalul National    |    27 Iul 2007   •   00:00
RARITĂŢI - Fără produse de panificaţie
Potrivit cotidianului francez Libération şi celui elveţian Le Matin Bleu, preţul pastelor făinoase este "ameninţat" de creşterea preţului grăului dur, care constituie un produs de bază pentru spaghete, tăiţei etc. "Preţul grăului a suferit o creştere de 40% in doar căteva săptămăni, ceea ce se va reflecta intr-o creştere puternică a preţului pastelor", a afirmat Sindicatul producătorilor de paste alimentare din Franţa. De asemenea, se observă şi creşteri ale preţurilor porumbului, soiei şi sucului de portocale. (C.D.)


SURPRIZĂ - Hoţi de carne in Australia
O măcelărie din Canberra, Australia, a fost prădată de hoţi care au furat nu bani, ci sute de kilograme de carne, in valoare de peste 7.000 de dolari americani. Poliţia din oraşul Adelaide a precizat că proprietarul măcelăriei a găsit uşile din spate sparte şi larg deschise. Inăuntru, el a constatat că din camera frigorifică dispăruseră toate bucăţile de carne. Poliţia investighează acum posibilele locuri in care hoţii carnivori au ascuns hălcile. (C.D.)


CREŞTERE - Băuturi răcoritoare la mare căutare
In această vară, piaţa băuturilor răcoritoare va creşte cu aproximativ 25%, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţi ai producătorilor de băuturi răcoritoare din Romănia. Băuturile răcoritoare carbonatate au reprezentat in 2006 aproape jumătate din totalul pieţei de băuturi răcoritoare fără alcool, acest segment inregistrănd o creştere cu 9% in 2006 faţă de anul 2005. Dintre aromele de fructe, cea de grepfrut este cea mai apreciată de consumatorii romăni. (C.D.)


CANICULĂ - Pagube mari in agricultură
 Anul acesta, din cauza caniculei, producţia de grău este in medie de 8.800 de tone/ha, sub jumătate din cea inregistrată in ultimii ani. In aceste condiţii, este de aşteptat ca preţul grăului şi cel al păinii să crească foarte mult, deşi autorităţile de resort speră să găsească o soluţie. Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Gheorghe Albu, a precizat: "Din punct de vedere al meu personal şi, dacă vreţi, şi al Ministerului Agriculturii, nu sunt motive de a se scumpi păinea din cauza grăului". (C.D.)

×
Subiecte în articol: gastronomie