x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info Gastronomie 20 ulie 2007

Info Gastronomie 20 ulie 2007

20 Iul 2007   •   00:00
Info Gastronomie 20 ulie 2007

Cercetătorii britanici au descoperit că riscul de a face diabet poate scădea dacă in fiecare zi consumăm căte două, trei porţii de produse lactate pe zi

TALENTE - Minibucătari premiaţi

La concursul european organizat de Euro-Toques International pentru desene cu tema "O zi europeană pentru o alimentaţie sănătoasă şi o bucătărie de calitate cu copiii", desenul din Romănia a căştigat locul I. Posterul a fost realizat de copiii de la şcoala cu clasele I-VIII din Rădăuţi, judeţul Suceava, indrumaţi de profesorul Gheorghe Coroama. Posterul va fi folosit in toate ţările Uniunii Europene. Juriul a fost alcătuit din 15 persoane: şapte funcţionari de la Comisia Europeană, şapte bucătari-şefi de la Euro-Toques International şi un consultant in comunicare. (G.B.)

DISTRACŢIE - Tărg de Sfăntul Ilie

Localitatea Izvoarele Prahovei este in plină sărbătoare. De Sfăntul Ilie, patronul războinic al calendarului ortodox, care a fost investit de popor cu atributele zeilor tunetelor şi fulgerelor, după slujba de la biserică, in care femeile impart farfurii cu măncare, sătenii organizează un tărg cu obiecte meşteşugăreşti şi un obor cu animale. La acest eveniment participă şi oameni din satele vecine. In fiecare an se degustă bucate tradiţionale din zonă. (C.D.)

FĂRĂ ZAHĂR - Reforma sectorului viticol

Un proiect de reformă a sectorului viticol a fost dezbătut de miniştrii Agriculturii din ţările Uniunii Europene. Proiectul se referă la organizarea in comun a pieţei vinului şi ar urma să reglementeze subvenţiile şi modurile de producţie a vinului in cadrul uniunii. Şapte din cele opt podgorii romăneşti ar urma să fie afectate dacă anumite prevederi ale proiectului sunt adoptate. Comisia Europeană propune, printre altele, renunţarea la adăugarea zahărului in vin,o practică mai degrabă nord-europeană. (C.D.)

STUDIU - Laptele ajută diabeticii

Cercetătorii britanici au descoperit că riscul de a face diabet poate scădea dacă in fiecare zi consumăm căte două, trei porţii de produse lactate pe zi. Aceasta este una dintre condiţii. Medicii de la Universitatea din Cardiff spun că pe lăngă lactate este esenţial ca dieta noastră să fie una echilibrată, să conţină alimente naturale, din care să ne putem lua vitaminele şi mineralele de care avem nevoie in fiecare zi. (C.C.)

×
Subiecte în articol: gastronomie