x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Inventii gastronomice

0
Autor: Max Gourmet 21 Iun 2006 - 00:00
Inventii gastronomice
CRONICA DE RESTAURANT
La Amboise, in Franta, unde Leonardo da Vinci a trait in ultimii sai ani, cateva restaurante ii poarta numele. Am descoperit acolo, anul trecut, o "creperie" (clatitarie), a carui patron mi-a vorbit cu familiarism despre "pictorul Leon": "Leonard, pictorul? Il cunoastem, cum sa nu! A fost inmormantat in apropiere".

Localul din Amboise m-a indemnat, recunosc, sa caut un echivalent autohton. Astfel am ajuns la "Da Vinci, l’Inventore" din Bucuresti, situat la parterul fostului Hotel Union. Restaurantul pare ideal pentru pranzurile de afaceri. Spatiul modern, nesofisticat si intim, totodata, e colorat in ocruri si sienne pe care spoturile de lumina "inventeaza" mici opere de arta. Din loc in loc, schitele masinariilor lui Da Vinci - catapulte, aparate de zbor, perpetuum mobile - atrag vederea, stimuland imaginatia.

RAFINAMENT. Aceasta plasmuire moderna a spatiului arhitectonic se continua in farfurie. Salata l’Inventore, pe care am incercat-o prima, aliaza, la inspiratia bucatarului, piept de pui taiat marunt cu rosii, castraveti si salata verde, legate "strans" cu maioneza siciliana. Originala mi-a parut si mozarella pan... (avand un invelis crocant, tratat cu mirodenii), iar spaghetele L’Inventore (facute cu piept de pui, smantana, parmezan si usturoi) mi-au amintit de o rafinata pizzerie din Verona. La felul principal, inventiile pot continua.

DESFATARE. Fileul Valdostana, in straturi strapunse de-o frigaruie, cu fasii de ardei si garnitura de ciuperci la gratar, trimitea, gastronomic, la elicopterul lui Da Vinci.

Asupra acestor rafinate delicii culinare a curs o picatura de Riesling Italico, doar atat cat sa bucure inima si sa dea ragaz desfatarilor, pana la cafeaua L’Inventore, si un cocteil nonalcoolic, cu suc de fructe si curacao, numit, suav, Blue da Vinci.

DE GUSTIBUS
MEDALION DE SOMON. Carnea de un roz sidefiu, acoperita cu o crusta de branzeturi si asezonata cu ananas, mi-a parut la "Da Vinci, l’Inventore" la fel de misterioasa ca personajul unui tablou celebru.

Pret: 22 RON

NOTELE LUI MAX
"Da Vinci l’Inventore"
Str. Ion Campineanu nr. 11
  • Mancare - 4/5
  • Servire - 4/5
  • Ambianta - 4/5
  • Pret - 4/5
  • Citeşte mai multe despre:   vinci

     



    Mai multe titluri din categorie

    Cum să îți transformi apartamentul în biroul temporar ideal

    Cum să îți transformi apartamentul în biroul temporar ideal
    Galerie Foto În ultima perioadă, tot mai multe companii au renunțat la munca de la birou. Din motive de siguranță, angajații au început să lucreze din confortul propriei locuințe, lucru ce este, pe de-o parte, plăcut...

    Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul va avea premiera vineri, 5 martie, la Antena 1

    Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul va avea premiera vineri, 5 martie, la Antena 1
    Galerie Foto Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul, va avea premiera vineri, 5 martie, de la ora 20.30, la Antena 1. Andi Constantin este pregătit să plece în cea mai importantă călătorie din viața sa, la capătul...

    Trei zile îți fură privirea

    Trei zile îți fură privirea
    Galerie Foto Trei zile dedicate alegerii cadourilor care marchează venirea primăverii – marți, miercuri și joi. Doar în această săptămână te pregătești să întâmpini primăvara cu bijuterii alese, piese decorative de...

    Topul celor mai frumoase hoteluri și pensiuni de la Marea Neagră

    Topul celor mai frumoase hoteluri și pensiuni de la Marea Neagră
    Îți faci deja planuri pentru vacanța de vară? Înainte să intri pe site-ul CazarePeLitoral.ro și să-ți alegi unitatea de cazare unde să-ți petreci sejurul pe litoral, citește acest articol și descoperă care...

    Nae Nicolae merge în finala iUmor, sezonul 10

    Nae Nicolae merge în finala iUmor, sezonul 10
    Nae Nicolae a fost trimis de votul celor de acasă direct în finala iUmor sezonul 10, alături de primul finalist din acest sezon, Florin Gheorghe. Aceasta este a doua finală în care Nae Nicolae va participa, dup

    Ce reguli trebuie respectate atunci cand transporti animale vii?

    Ce reguli trebuie respectate atunci cand transporti animale vii?
    La ora actuală, o bună parte din totalul transportului de animale vii se referă la deplasarea acestora, în condiții care trebuie respectate cu strictețe, către abatoare. În acest scop, se folosesc anumite...

    Cine sunt cei mai cunoscuți pirați din istorie

    Cine sunt cei mai cunoscuți pirați din istorie
    Considerați bandiții apelor, pirații au produs probleme pe mare cu câteva secole bune înainte de Hristos, în perioada în care a început să se facă și comerț pe mare, iar jafurile au continuat pentru mult...

    Kim Kardashian a cerut, oficial, divorţul de rapperul Kanye West

    Kim Kardashian a cerut, oficial, divorţul de rapperul Kanye West
    Kim Kardashian a cerut oficial divorţul de soţul ei, rapperul şi antreprenorul Kanye West. O reprezentantă a lui Kardashian a confirmat că a finalizat documentele care pun capăt celor şapte ani de căsătorie a...

    Ozana, la Te cunosc de undeva!: „Îmi cer scuze, pentru prima oară în viaţa mea, pentru notele pe care le voi da!”

    Ozana, la Te cunosc de undeva!: „Îmi cer scuze, pentru prima oară în viaţa mea, pentru notele pe care le voi da!”
                        Cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbătă, de la 20:00, la Antena 1, vine cu o...

    De ce este important să faci voluntariat

    De ce este important să faci voluntariat
    Pe lângă faptul că îi ajută pe alţi semeni aflaţi în condiţii de viaţă dificile, s-a demonstrat că voluntariatul îmbunătățește și starea de spirit a voluntarilor. Este în natura umană să ne simțim...

    (P) Top 5 elemente ESENTIALE intr-o bucatarie plina de stil si de lux

    (P) Top 5 elemente ESENTIALE intr-o bucatarie plina de stil si de lux
    Galerie Foto Toata lumea vrea o bucatarie ca-n reviste sau in filme, asa ca nu e de mirare ca incearca sa faca amenajari moderne, culegand informatii de pe blogurile de profil sau vizionand emisiuni televizate, ce prezinta diferite...

    Renovare acoperiș vechi: atenționări speciale

    Renovare acoperiș vechi: atenționări speciale
    Renovarea unui acoperiș vechi este un proces care nu trebuie amânat: de calitatea acoperișului depind atât siguranța celor care locuiesc în casa respectivă, cât și siguranța locuinței în sine, care în lipsa...
    Serviciul de email marketing furnizat de