x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Inventii gastronomice

0
Autor: Max Gourmet 21 Iun 2006 - 00:00
Inventii gastronomice
CRONICA DE RESTAURANT
La Amboise, in Franta, unde Leonardo da Vinci a trait in ultimii sai ani, cateva restaurante ii poarta numele. Am descoperit acolo, anul trecut, o "creperie" (clatitarie), a carui patron mi-a vorbit cu familiarism despre "pictorul Leon": "Leonard, pictorul? Il cunoastem, cum sa nu! A fost inmormantat in apropiere".

Localul din Amboise m-a indemnat, recunosc, sa caut un echivalent autohton. Astfel am ajuns la "Da Vinci, l’Inventore" din Bucuresti, situat la parterul fostului Hotel Union. Restaurantul pare ideal pentru pranzurile de afaceri. Spatiul modern, nesofisticat si intim, totodata, e colorat in ocruri si sienne pe care spoturile de lumina "inventeaza" mici opere de arta. Din loc in loc, schitele masinariilor lui Da Vinci - catapulte, aparate de zbor, perpetuum mobile - atrag vederea, stimuland imaginatia.

RAFINAMENT. Aceasta plasmuire moderna a spatiului arhitectonic se continua in farfurie. Salata l’Inventore, pe care am incercat-o prima, aliaza, la inspiratia bucatarului, piept de pui taiat marunt cu rosii, castraveti si salata verde, legate "strans" cu maioneza siciliana. Originala mi-a parut si mozarella pan... (avand un invelis crocant, tratat cu mirodenii), iar spaghetele L’Inventore (facute cu piept de pui, smantana, parmezan si usturoi) mi-au amintit de o rafinata pizzerie din Verona. La felul principal, inventiile pot continua.

DESFATARE. Fileul Valdostana, in straturi strapunse de-o frigaruie, cu fasii de ardei si garnitura de ciuperci la gratar, trimitea, gastronomic, la elicopterul lui Da Vinci.

Asupra acestor rafinate delicii culinare a curs o picatura de Riesling Italico, doar atat cat sa bucure inima si sa dea ragaz desfatarilor, pana la cafeaua L’Inventore, si un cocteil nonalcoolic, cu suc de fructe si curacao, numit, suav, Blue da Vinci.

DE GUSTIBUS
MEDALION DE SOMON. Carnea de un roz sidefiu, acoperita cu o crusta de branzeturi si asezonata cu ananas, mi-a parut la "Da Vinci, l’Inventore" la fel de misterioasa ca personajul unui tablou celebru.

Pret: 22 RON

NOTELE LUI MAX
"Da Vinci l’Inventore"
Str. Ion Campineanu nr. 11
  • Mancare - 4/5
  • Servire - 4/5
  • Ambianta - 4/5
  • Pret - 4/5
  • Citeşte mai multe despre:   vinci

     



    Mai multe titluri din categorie

    Certificat energetic: preț, valabilitate și modalitate de obținere

    Certificat energetic: preț, valabilitate și modalitate de obținere
    Galerie Foto Una dintre căutările cele mai frecvente pe Google atunci când vine vorba despre certificatul de performanță energetică este "certificat energetic pret". Datorită interesului mare pentru acest subiect în...

    Revoluție în presa română! Jurnalul răstoarnă piaţa de print

    Revoluție în presa română! Jurnalul răstoarnă piaţa de print
    Cotidianul naţional Jurnalul devine de luni, 25 ianuarie, singurul ziar de investigații jurnalistice de maxim interes din România. În fiecare săptămână, ai 100 de pagini de anchete spectaculoase și reportaje...

    Crizantema: de la origine la semnificație

    Crizantema: de la origine la semnificație
    Crizantemele sunt, cu siguranță, unele dintre cele mai întâlnite flori atât în buchete cât și în aranjamente florale. Cunoscute în popor ca fiind ”reginele toamnei”, crizantemele sunt flori foarte...

    Videochat: între prejudecată și adevăr

    Videochat: între prejudecată și adevăr
    Să recunoaștem că subiectul videochat nu este chiar cel mai dezbătut la noi în țară. Oamenii tind să fugă de discuții care ating această industrie, în principal din cauza lipsei de informații sau din cauza...

    Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței

    Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței
    Galerie Foto În cadrul noilor ansambluri rezidențiale, raportul suprafață-preț este foarte important. Confortul este un obiectiv-cheie urmărit de toți cei aflați în căutarea unei locuințe. Nu e de mirare, așadar,...

    Top 7 mărci de cafea din București

    Top 7 mărci de cafea din București
    Căutați un furnizor sau vreți să vă aprovizionați acasă? Aflați care boabe sunt cele mai bune pentru espresso, americano și cappuccino Cafea pentru business – cafea acasă În caleidoscopul mărcilor...

    De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică

    De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică
    Jurnalul de miercuri face lumină în cea mai apăsătoare problemă a românilor: noile contracte la energia electrică. Din cele 28 de pagini ale Ghidului care apare mâine afli în exclusivitate: - Cum să...

    Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere, dar abia de acolo începe munca!”

    Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere,  dar abia de acolo începe munca!”
    Galerie Foto Cel de-al șaselea sezon Burlacul, ce va fi difuzat în curând, la Antena 1, îl va avea pe Răzvan Fodor în ipostaza de prezentator, dar și sfătuitor pentru Andi Constantin în călătoria sa. Căsătorit de 11...

    Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile

    Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile
    Cetatea Făgărașului păstrează aproape neatinse episoade întregi din istoria românilor, care astăzi pot fi admirate și chiar atinse, după secole. A fost apreciată ca a doua dintre cele mai frumoase cetăți...

    Turiștii israelieni vor reveni în România

    Turiștii israelieni vor reveni în România
    Reprezentanții agențiilor care fac incoming – aduc turiști străini în țara noastră – cer autorităților din România să facă toate demersurile necesare, în perioada următoare, pentru a se putea reveni la ...

    In memoriam Ruxandra Garofeanu

    In memoriam Ruxandra Garofeanu
    Televiziunea Română regretă dispariţia realizatoarei tv şi criticului de artă Ruxandra Garofeanu şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o serie de producţii in memoriam.   Cunoscut om de...

    UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)

    UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)
    Luni, 18 ianuarie, de la ora 17:00, continuă seria episoadelor evenimentului online realizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România - „Săptămâna Presei Românești. Pagini...

    Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021

    Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021
    Autoritățile australiene nu vor să deschidă granițele pentru turiștii străini în acest an, deși majoritatea statelor se află în plină campanie de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit secrretarului de stat...

    Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1

    Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1
    Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul, în curând, la Antena 1, îl va avea ca protagonist pe Andi Constantin. Multiplu campion la fitness și antreprenor, Andi este pregătit să plece în cea mai importantă...

    Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro

    Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro
    Imediat după premiera serialului Adela, difuzat aseară, de la 20:30, la Antena 1, site-ul a1.ro lansează un nou proiect on-line – emisiunea Adela - Tot ce nu se vede, prezentată de Cristina Ciobănaşu şi Vlad...
    Serviciul de email marketing furnizat de